Șofer de autobuz, omorât după ce a cerut călătorilor să poarte mască

0

O crimă teribilă a șocat poporul francez și întreaga Uniune Europeană, în timp de pandemie.

Regulile în mijloacele de transport în comun sunt aceleași în Franța ca și în România. Călătorii trebuie să poarte mască pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.

Philippe Monguillot, un șofer de autobuz într-un oraș din sudul Franței, a fost decuplat de la aparate vineri la spital, la 59 de ani, după ce medicii au declarat că este în moarte cerebrală. Acesta a fost atacat de călătorii care au refuzat să poarte mască în autobuzul pe care îl conducea.

Familia a declarat pentru Agenția France-Presse că a decis ca bărbatul să fie decuplat de la aparatele care îl țineau în viață, cu acordul medicilor.

Evenimentul tragic a avut loc duminica trecută în orașul Bayonne din Franța, după ce șoferul a rugat câțiva pasageri să poarte mască, așa cum se impune la nivel național. Neconformându-se rugăminții, călătorii l-au bătut pe Monguillot. Suspecții sunt „clienți” vechi ai poliției. Cercetările continuă în acest caz.

Familia a organizat un marș al tăcerii, cu punct de plecare stația în care atacul a avut loc. Autoritățile încearcă să găsească soluții pentru a oferi protecție suplimentară șoferilor din mijloacele de transport în comun.

Sursa: The Guardian

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate