Soarele in gradina – un ajutor sau un factor de risc? Afla raspunsul de la specialisti

0

E greu de crezut ca soarele, acest corp ceresc ce ne aduce lumina si caldura, poate face rau, insa acest lucru este adevarat si din ce in ce mai resimtit odata cu trecerea anilor. Nu este necunoscut faptul ca de la an la an verile sunt din ce in ce mai grele, temperaturile sunt tot mai mari, iar aerul este tot mai greu de respirat. Incalzirea globala, acest fenomen in care multa lume din pacate nu crede, isi face din ce in ce mai simtita prezenta.

La fel cum noi simtim aceste schimbari si aceste diferente ale temperaturii aerului, simt si celelate finite vii, fie ele animale sau plante. Animalele sunt mai independente, ele se pot ascunde de soare, pot gasi locuri umbroase, se pot racori intr-o zona cu apa, insa plantele sunt prinse in pamant si trebuie protejate de noi. Cum, te intrebi? Simplu, cu o plasa umbrire de buna calitate.

Cum actioneaza o plasa pentru umbrire?

O plasa umbrire va reprezenta pentru plante un strat exterior cu rol de protectie. Plasa este realizata din materiale non – toxice, special puse laolalta cu scopul de a nu permite trecerea unor radiatii venite de la soare. Odata asezata plasa, ea va avea rolul de a elimina problema excesului de lumina. De asemenea, temperatura resimtita va fi una mai scazuta, acest lucru reprezentand un avantaj in timpul verii.

Desi scopul principal al unei astfel de plase este acela de a diminua cantitatea de lumina solara, ea mai aduce si alte avantaje. Unul dintre acestea ar fi protectia impotriva radiatiilor UV, radiatii care ne afecteaza si pe noi, oamenii. De asemenea, zonele acoperite de o plasa umbrires-au bucurat si de protectie impotriva vanturilor puternice.

Cum si unde pot folosi o astfel de plasa?

Desi pana acum am vorbit cel mai mult despre protectia plantelor cu ajutorul plaselor de umbrire, acesta nu este singurul mod in care ea poate fi folosita. Este imposibil ca pana acum sa nu fi vazut vreodata o astfel de plasa. Probabil nu v-ati dat seama ca este o plasa umbrire, deoarece nu v-ati mai lovit de un astfel de produs pana in momentul respectiv. Aceasta plasa este foarte des intalnita pe garduri, fie ele ale unei gradini, sau a unor terenuri de sport.

Daca e sa ne intoarcem la plante, insa, ea este cel mai des intalnita pe suprafata serelor. Astfel, temperatura interioara va putea fi mereu controlata, lumina ramanand in limitele necesare. Cu toate acestea, nu este exclus ca plasa sa fie folosita si in gradini, plasa fiind asezata direct peste plantele care au nevoie de protectie.

Pe regalfermierul.ro puteti gasi o gama larga de produse destinate gradinaritului si agriculturii

Daca sunteti in cautarea unei astfel de plase, Regal Fermierul vine in ajutorul dumneavoastra. Preturile pentru o plasa de umbrire sunt destul de scazute, ea venind sub forma unor role cu latimea de un metru.

Comanda se poate face fie direct de pe site, regalfermierul.ro, fie contactand direct angajatii prin unul din mijloacele disponibile. Luand contact cu angajatii veti avea si posibilitatea obtinerii unor informatii suplimentare despre produsele de care aveti nevoie, precum si sfaturi pentru alegerea acestora.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate