SMURD in actiune – 25 noiembrie

1

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 8 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat.

La ora 02.34, paramedicii romaşcani s-au deplasat pe str. Libertăţii din municipiul Roman pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane (cca 35 de ani) care a suferit o intoxicaţie (comă toxică), cel mai probabil cu plante etnobotanice. Victima a fost găsită în baia apartamentului personal, iar după evaluarea funcţiilor vitale şi administrarea de oxigen aceasta a fost transportată la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

La ora 14.04, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane (Maricel F., 31de ani) domiciliată în satul Briţcanii, comuna Doljeşti. Pacientul, aflat în dormitorul locuinţei personale, acuza dureri la nivelul genunchiului, ca urmare a unei căzături pe care a suferit-o. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au administrat oxigen şi l-au monitorizat EKG, după care l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman. Pe timpul transportului la unitatea spitalicească, pacientul a suferit o criză epileptică, paramedicii acordându-i primul ajutor calificat.

Echipajul SMURD Târgu Neamţ a fost alertat la ora 21.15 şi s-a deplasat în localitatea Urecheni pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Carol P. (48 de ani). Pacientul prezenta agitaţie psihomotorie  şi halenă alcoolică, ameninţând cu o tentativă de suicid. Paramedicii au convins pacientul să le permită evaluarea funcţiilor vitale şi monitorizarea EKG, ulterior acesta fiind transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Târgu Neamţ.

ISU Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. gogaie spune

    Domnilor da` nu-s cam multi in jurul targii,eu numar vreo 8,pai ce echipaj e asta,mai usor cu pianu` pe scari.Vindeti gogosi bai habarnistilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate