SMURD in actiune 24-26 septembrie

0

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au intervenit în 33 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat (18 Piatra Neamţ, 13 Roman, 2 Târgu Neamţ).

În ziua de 24.09, la ora 18.57, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit pentru acordarea primului ajutor Mariei T. (83 de ani), căzută pe casa scării într-un bloc situat pe Aleea Ulmilor din municipiul Piatra Neamţ. Victima prezenta o fractură la membrul inferior drept. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au imobilizat piciorul cu ajutorul atelelor din dotare şi au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

În ziua de 26.09, la ora 01.00, echipajul de prim ajutor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman a fost alertat şi s-a deplasat pe strada Sucedava din municipiul Roman pentru a acorda primul ajutor calificat victimei unei agresiuni. Victima (Constantin M., 21 de ani) prezenta un traumatism cranio – cerebral. Echipajul SMURD i-a evaluat funcţiile vitale, i-a aplicat pansamente, după care a transportat victima la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

În ziua de 26.09, la ora 03.38, echipajul de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ a intervenit pentru descarcerarea victimei unui accident rutier produs pe DN 15, pe raza localităţii Costişa. După scoaterea victimei (Ciprian D., 19 ani) dintre fiarele contorsionate, aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de ambulanţă şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ. În urma coliziunii dintre cele două autoturisme implicate în accident, au mai existat trei victime (Bogdan M., 22 de ani; Neculae C., 23 de ani; Cătălin A., 16 ani) care prezentau politraumatisme. Toate cele trei victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ de către echipajul SMURD Piatra Neamţ.

În aceeaşi zi, la ora 20.58, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Dochia pentru a acorda primul ajutor calificat victimei unei agresiuni, care prezenta traumatism cranio – cerebral şi traumatism cranio – facial. Paramedicii au evaluat funcţiile vitale ale victimei (Gabriel D., 28 de ani), i-au aplicat pansamente şi gulerul cervical din dotare, după care au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate