Şmelţarii din bazar – oamenii care au tot ce nu gasesti in magazine

0

Desi multi dintre noi nu-i bagam in seama ocupati fiind cu propria bagare in seama, in bazar exista o categorie de oameni care gasesc ceva bun in tot ceea ce noi am putea considera gunoi. Acesti oameni aduna lucruri care sunt stricate si le transforma in piese de schimb, sau foarte multe componente mecanice sau metalice pe care, ori nu le mai gasim in magazine, ori nu se mai fabrica, ori efectiv habar nu avem ce sunt.
Aparent rufosi si fara ocupatie, acesti smeltari din bazar sunt de fapt enciclopedii pe doua picioare, unii dintre ei fiind foarte buni meseriasi in anumite domenii. Stand de vorba cu ei poti descoperi ca au notiuni ce incep cu mecanica simpla si se termina cu electronica. Acesti oameni stiu cum functioneaza cam totul in gospodaria unui om, incepand cu balamaua si terminand cu abricul, ca sa nu mai vorbim de notiunile foarte vaste despre istoria si evolutia electromecanicii.
Cu un astfel de om am stat si noi de vorba, pentru ca in final trebuie sa recunoastem ca nu persoanele publice sunt cele mai importante, ci oamenii de rand pe langa care trecem aproape zilnic de multe ori fara sa-i vedem .

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate