Slujbele religioase vor putea fi oficiate și în interiorul bisericilor

0

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi, 16 iunie, la începutul ședinței de Guvern, că a luat decizia de a permite oficierea de slujbe religioase şi în interiorul bisericilor.

„ Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Vin cu o precizare, noi nu am închis bisericile, au fost permise diferite evenimente: botezuri, căsătorii, cu număr limitat de persoane, la nivelul familiilor. Propunerea formulată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este de a permite oficierea slujbelor și în interiorul bisericilor, și în afara bisericilor. Bisericile fiind de mărimi variabile, va fi permis un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbe în interiorul bisericilor. Vor fi stipulate reguli clare de distanțare fizică și de protecție sanitară, pentru a reduce la maximum riscul  transmiterii virusului”, a precizat prim-ministrul Orban.

Declarațiile premierului Orban și ale celorlalți membri din Guvern pot fi urmărite AICI.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate