Situație bizară de incompatibilitate în Neamț, constatată de ANI

0

Agenția Națională de Integritate a constatat mai multe incidente de integritate și le-a făcut publice astăzi, 22 februarie. Printre cazurile semnalate se numără și situația unui funcționar public din Neamț.

Este vorba despre FILIMON IOSIF CIPRIAN, funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Tupilați din județul Neamț.

Potrivit ANI, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 octombrie – 02 decembrie 2020, întrucât a deținut simultan cu exercitarea funcției publice de execuție de consilier în cadrul Primăriei comunei Tupilați și funcția de consilier local în cadrul C.L. al comunei Războieni, încălcând astfel prevederile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003,  conform căruia „(1)Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii publice sau calităţi decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate