Situația în spitale, inclusiv la Neamț, este disperată

4

La spitalul din Piatra-Neamț situația este foarte încordată. Nu mai sunt locuri la ATI, nu mai sunt suficiente surse de oxigen pentru bolnavii deja internați, personalul este extenuat, deja sunt medici care refuză să mai facă gărzi și să se mai ocupe de un număr de pacienți peste limită. Cadrele medicale de la Neamț se descurcă cu ce pot și cum pot, dar e clar că situația este departe de ceea ce înseamnă servicii medicale de calitate.

La ora actuală, în România sunt un număr de 13.409 de persoane cu COVID-19 sunt internate în spitale, dintre care 1.448 la terapie intensivă în stare foarte gravă. La aceștia se adaugă alte multe mii de români de care nu știe nimeni și care își permit financiar să se trateze la domiciliu.

4 Comentarii
 1. Țuburlui Mihai spune

  Câte paturi mai există la ATI de nu mai sunt locuri? 10-15!!? Vrem o cifră exactă, nu gargară ieftină, de sistem.

 2. Cristi spune

  Zi de zi mor in tara noastra in jur de 100 de persoane pt ca fumeaza si totusi se continua, tinerii se apuca de fumat la o varsta atat de frageda si totusi nu pare sa se implice cineva sau sa pese cuiva deci nu inteleg de ce se critica cei care sunt satuli de atatea restrictii, de atatea minciuni.. Eu nu zic ca virusul nu exista dar se exagereaza, oamenii ar trebuii sa poata sa lucreze. Cei saraci platesc tot greul in timp ce, cei in functi inalte dau ordine pe care printre altele nici ei nu le respecta.. Da sant persoane care au pierdut lupta cu aceasta boala dar oare toti cei care au alte boli si sant lasati in voia sortii pe ei nu-i mai intreaba nimeni.

 3. Cetatean spune

  Nu erai tu ăla care ii încuraja pe cei care demonstra zilele trecute la teatru? Eu înțeleg ca nu e ok cu restricțiile, dar fără ele, e dezastru. La fel de bine înțeleg ca unele restricții sunt aberante, gen ora 18, însă, din experienta mea, boala asta e de kkt rău. Inafara de asta, săptămâna trecută, la o crâșmă, într-o stațiune, nici vorbă de distanțare socială sau 30% grad! Om lângă om! Dar, organu nu vede, ca și tine, își ia șpaga și se întoarce cu spatele. Chestia asta o sa funcționeze până pleacă cineva apropiat ție, apoi sa te văd.

  1. Florin spune

   Când părerologii sunt specialiști în toate, se ajunge la astfel de situații.
   Cred că e momentul ca temerarii care nu se tem de acest virus să dea o mână de ajutor personalului medical. Printre temerari, mulți absolvenți de școli medicale. La luptă, cetățeni!
   Lăsați protestele! Fiți utili!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate