Situația focarelor COVID-19 din Neamț. Câți s-au vindecat?

0

Directorul DSP Neamț, Radu Firăstrău, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă la Instituția Prefectului Neamț, o situație legată de COVID-19 la Neamț, până la data de 10 iunie 2020.

  • Până la această oră s-au efectuat în Neamț 10.661 de teste și au fost testate 4.666 de persoane. Dintre acestea 916 au fost confirmate pozitiv.
  • De la încetarea stării de urgență (15 mai), au fost 106 de cazuri confirmate pozitiv.
  • În județul Neamț, sunt 685 de persoane vindecate, aproximativ 75% din totalul de persoane pozitive.
  • Sunt 61 de pacienți internați COVID-19 pozitivi, 2 la Bisericani și restul la Piatra-Neamț.
  • 161 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv din care 16 medici și 76 de asistenți medicali. 154 de cadre medicale sunt vindecate.
  • Numărul de decese se ridică la 52.

Focarul de la Spitalul Municipal Roman, secția de psihiatrie – 29 de pacienți au fost confirmați pozitivi și au fost internați la Piatra-Neamț. 5 cadre medicale au fost confirmate pozitiv. 17 pacienți și 5 salariați s-au vindecat.

Focarul de la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae” din Roman – 5 salariați și 23 de pacienți confirmați pozitiv. 3 pacienți s-au vindecat până la această dată.

Focarul de la Centrul Sancta Maria din Piatra-Neamț – 24 de cazuri confirmate:  15 beneficiari și 9 salariați. 6 beneficiari și 7 salariați sunt vindecați.

Focarul de la Păstrăveni, cel mai mare din județ – 211 cazuri pozitive: 128 de beneficiari (1 decedat, 2 internați la Piatra-Neamț, 125 în centru) și 83 de salariați. 64 de beneficiari și 81 de salariați sunt vindecați.

„Pandemia nu a dispărut. Trebuie în continuare să păstrăm măsurile care au fost luate de către Guvern. România a reușit să limiteze impactul pandemiei, datorită măsurilor corecte luate la timp, dar și modului în care noi am înțeles și respectat aceste măsuri.”, a declarat directorul DSP Neamț.

Materialul video poate fi urmărit aici (click).

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate