Simpozionul “Arta de a fi gazda”
Colegiul Tehnic “Ion Creanga” – Tirgu Neamt a organizat simpozionul interjudetean “Arta de a fi gazda” ajuns la a V-a editie. Acest simpozion a fost structurat pe doua sectiuni si anume:
1. Prepararea culinara din bucataria nationala
2. Promovarea obiectivelor turistice si cultural istorice
Manifestare devenita traditie pentru acest colegiu inca din anul 2008, in aceasta editie acest simpozion s-a bucurat de prezenta a mai multor colegii din Judetul Neamt: Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamt, Colegiul Tehnic “Danubiana” Roman, Colegiul Tehnic “Miron Costin” Roman, Colegiul Tehnic “Ion Creanga” Tirgu Neamt.
Din acest simpozion nu a lipsit nici juriul format din: Prof. Dir. Adj. Adina Timofte, Prof. Geanina Porumbescu, Daniel- Dumitru Cozma – Consilier Primaria Tirgu Neamt, Prof. Doina Baroiu, Prof. Gheorghe Sauciuc si nu in ultimul rand un invitat special in persoana lui Clement Eymard – bucatar in Franta.
Dupa ce toate echipele si-au prezentat referatele si materialele video s-a trecut la momentul dedicat artei culinare iar fiecare echipa s-a apucat de treaba pentru a fi cat mai buna.
Fiecare echipa din cele sase prezente la simpozionul “Arta de a fi gazda” organizat de Colegiul Tehnic “Ion Creanga” din orasul Tirgu Neamt, a vut sa fie cat mai originala si toti si-au dat silinta pentru ca produsul finit sa fie apreciat de toata lumea.
Dupa ce toate echipele si-au prezentat produsele culinare juriul a trecut la treaba. S-au uitat cat mai atent la felul cum aratau platourile, s-au sfatuit, au gustat si dupa lungi deliberari au trecut la departajarea echipelor.
Fiecare echipa a fost apreciata si rasplatita cu premii dar si diplome de participare iar dr. adj. Adina Timofte a reinoit invitatia tuturor echipelor pentru a participa si la a sasea editie a acestui simpozion.
Reporter: Ciprian Sangeap, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei