Simboluri rusești la târgul de Crăciun de la Piatra-Neamț

3

Am evitat abordarea acestui subiect de sărbători, pentru a nu strica liniștea pietrenilor, dar acum putem întreba administrația locală ce era cu steaua rusească din vârful bradului.

Pentru cei care nu au observat, în vârful bradului de 45.000 de euro de la Piatra-Neamț a fost montată steaua folosită ca simbol de Armata Roșie și multe alte organizații comuniste. Nu era Steaua de la Betleem în 8 colțuri, nici steaua lui David, alt simbol creștin, ci o stea ce simbolizează comunismul și armata Rusiei.

Un astfel de mesaj subliminal în care se asociază geometria unui simbol comunist cu bucuria Crăciunului este foarte periculos și contra interesului național. Desigur că nu bănuim pe cineva de la primărie de rusofilie, ci doar de incompetență și ipocrizie. E clar că cei din conducerea primăriei doar pozează în creștini, că dacă ar fi avut noțiuni elementare despre religia în care au fost botezați ar fi știut câte colțuri are Steaua de la Betleem.

Desigur că nu numai administrația pietreană face astfel de greșeli elementare dar rolul nostru este să atragem atenția în speranța că la următorul Crăciun măcar la capitolul simboluri creștine să nu se mai derapeze.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Pamfil spune

  Iar steluța cea de sus ,
  Oare ce-o avea de spus?
  Globalismul, spune ea
  Se clădește-n țara mea!

 2. -1 spune

  Ce treaba are religia si simbolurie crestine cu bradul impodobit si steaua din varf? Cauta in istorie si descopera cand a aparul acest brad impodobit si de ce. Poti cauta mult si bine in biblie 😉

 3. Florin spune

  S-a mai uitat cineva la steaua din vârful bradului? Să fim serioși! Toți cei implicați în povestea scumpului brad de Crăciun s-au uitat doar la câștigul clicii. Atât. Și nici nu cred că mai intereasază pe cineva ce stea strălucește deasupra mormanului de kitsch risipit prin parcul din centru.
  Pe zi ce trece, constatăm că această echipă e formată din habarniști profesioniști. Se pricep doar la un lucru: cheltuirea banilor publici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate