Sfaturi utile pentru alegerea unui redresor auto

0

În orice moment este complet neplăcut să te afli în situația în care mașina refuză să pornească, însă acest lucru este cu atât mai neplăcut în zilele geroase de iarnă. Tocmai de aceea, pentru a fi pregătit(ă) oricând pentru o eventuală situație în care bateria mașinii este descărcată, poți să iei în considerare posibilitatea de a investi într-un redresor auto. Redresorul auto este acel dispozitiv care poate să indice nivelul de încărcare al bateriei auto și care în același timp poate să asigure încărcarea bateriei când aceasta este descărcată.

Pe piața accesoriilor auto vei putea remarca faptul că există o mulțime de tipuri și de modele de astfel de redresoare auto. Pentru a avea certitudinea că vei face cea mai bună alegere în privința redresorului auto, în ceea ce urmează vei putea găsi o serie de sfaturi care să te ajute în a face această alegere.

Ține cont de tipul bateriei auto

Un prim aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este tipul bateriei auto. Este foarte important să alegi redresorul auto care este compatibil pentru bateria mașinii tale. Cele mai numeroase baterii auto sunt cele de tip plumb-acid. Însă există și baterii de tip plumb-gel, calciu, Li-Ion, cu gel, WET, EFB sau AGM. Pentru a face alegerea optimă trebuie să verifici eticheta bateriei auto și să te asiguri că redresorul pe care urmează să îl cumperi este potrivit pentru bateria respectivă.

Ai în vedere tensiunea redresorului auto

Un alt sfat pe care trebuie să îl iei în considerare pentru alegerea unui redresor auto este tensiunea oferită de acest dispozitiv. La fel ca și în cazul tipului de baterie auto, și tensiunea bateriei trebuie să fie compatibilă cu tensiunea redresorului. Pentru o tensiune de 12V vei avea nevoie de un redresor care are o tensiune de ieșire de 12V, iar pentru o tensiune de 24V a bateriei auto sunt obligatorii redresoarele cu ieșire de 24V. Există inclusiv modele de redresoare auto care permit încărcarea la 12V și la 6V, acestea fiind ideale dacă deții vehicule având baterii cu diferite valori de tensiune.

Alege redresorul în funcție de amperaj

Viteza de încărcare a bateriei auto este un alt aspect care nu trebuie omis atunci când vrei să investești într-un astfel de dispozitiv. Viteza de încărcare a bateriei de către redresorul auto este influențată de către amperajul redresorului. Un amperaj mai mare înseamnă o încărcare mai rapidă bateriei auto. În același timp compatibilitatea amperajului redresorului cu cel al bateriei auto contribuie inclusiv la menținerea sănătății bateriei auto. Se recomandă ca intensitatea curentului de ieșire din redresorul auto să aibă o valoare de cel puțin 10% din capacitatea bateriei.

Portabilitatea este importantă

Pentru a alege cel mai bun redresor pentru încărcarea bateriei auto este indicat să ții cont și de portabilitatea acestuia. Este indicat să alegi un astfel de dispozitiv având un mâner ergonomic pentru a fi ușor transportat. În același timp se recomandă să optezi pentru un model care să aibă dimensiuni cât mai reduse tocmai pentru a ocupa puțin spațiu în portbagajul mașinii sau în spațiul unde îl vei depozita. Nu în ultimul rând lungimea cablurilor de alimentare trebuie să fie un aspect de avut în vedere.

Dacă vrei să asiguri întreținerea optimă a autoturismului tău și a bateriei auto, atunci cu siguranță că merită să investești într-un redresor auto. Ține cont de sfaturile anterior enumerate pentru a face cea mai bună alegere a unui astfel de dispozitiv. Pentru o ofertă numeroasă și variată de redresoare auto poți avea în vedere modelele puse la dispoziție de către magazinul online de accesorii auto Roll Fast.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate