Sfaturi utile pentru a economisi mai mult înainte de criza economică

0

Specialiștii în economie din toată lumea avertizează deja de câteva luni asupra unei crize economice care va veni, cel mai probabil, in urmatorul an și jumătate. Aceasta reprezintă nici mai mult nici mai puțin decât consecințele naturale care survin pe plan economic în urma restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. În ultimii doi ani foarte multe afaceri au dat faliment, mulți oameni și-au pierdut locul de muncă iar statele din toată lumea au fost nevoite să imprime noi bancnote și monede pentru a face față dezastrului economic.  

Este deja foarte clar că guvernele și autoritățile din fiecare țară sunt depășite de situație. Din fericire, există câteva metode prin care fiecare dintre noi își poate reduce cheltuielile pentru a traversa această perioadă grea care ne așteaptă fără a ne schimba prea mult stilul de viață.

Simpla analiză a finanțelor personale ne poate salva sute de lei anual

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este o analiză completă a veniturilor, cheltuielilor și datoriilor dumneavoastră. Dacă aveți credite la bănci sau instituții financiare nebancare, ați putea opta pentru un nou credit de refinanțare care să vă permită ori să reduceți ratele lunare, ori să obțineți condiții mai avantajoase pentru rambursarea lor. Experții de la comparatorul internaținal de credite Finbino vă recomandă să căutați ce bănci refinanțează credite IFN și să discutați cu reprezentații acestora până găsiți o soluție porivită pe termen lung.

Youtube, o sursă neprețuită de idei cu buget redus

În ultimii ani, mai ales în condițiile restricțiilor impuse de pandemie care au izolat mulți oameni la domiciliu, din ce în ce mai mulți creatori de conținut în nișa cooking-ului și-au făcut canale de Youtube și bloguri unde împărtășesc cu ceilalți video-uri în care gătesc mese delicioase și copioase cu ingrediente foarte ieftine. Dacă vă doriți să nu mai comandați mâncare scumpă și de proastă calitate, să economisiți bani la cumpărături și să gătiți mese delicioase pentru dumneavoastră și cei dragi, puteți începe să urmăriți acești creatori de conținut și să le urmați sfaturile.

Printre cei mai populari Youtuberi din nișa gătitului cu bani puțini se numără Joshua Weissman și seria lui de filmulețe devenite deja celebre „But cheaper” („Dar mai ieftin”), Ardent Michelle – o tânără care își propune săptămânal să mănânce sănătos 3 mese pe zi și 2 gustări cu o anumită sumă de bani (de obicei sub 20 de dolari) sau Delish, un canal unde o tânără din New York gătește pentru întreaga familie meniuri delicioase la preț redus.

Un strop de imaginație poate înlocui cu succes excursiile costisitoare la shopping

Majoritatea dintre noi avem obiceiul de a cumpăra haine noi de fiecare dată când un articol ne face cu ochiul, fără a ne gândi dacă avem neapărat nevoie de obiectul respectiv. Astfel, dacă luăm la puricat garderoba personală, vom găsi nenumărate haine nepurtate sau neglijate de-a lungul timpului. La capitolul stil personal putem economisi foarte mulți bani cu doar un strop de organizare. Dacă ne vom pune de-o parte câteva ore pentru a ne reorganiza garderoba personală și a reinventa hainele pe care le avem deja în ținute potrivite pentru diferitele ocazii din viața noastră vom elimina nevoia de a achiziționa noi articole de îmbrăcăminte cu fiecare vizită la mall. Luați această idee ca pe o provocare: timp de 1 an nu mai achiziționați niciun articol de îmbrăcăminte nou. Veți fi impresionați cât de mulți bani se pot economisi în acest fel!

Suplimentarea veniturilor, cea mai bună metodă de a „economisi”

Nu în ultimul rând, o metodă foarte bună de a economisi bani este suplimentarea veniturilor și depozitarea banilor câștigați în plus într-un cont de economii. Nu vă faceți griji, nu aveți nevoie să vă luați un nou job pentru a îndeplini acest deziderat. Dacă aveți un hobby care vă face plăcere îl puteți monetiza din confortul propriei locuințe utilizând Internetul. Fie că vă faceți cont pe site-uri de freelanceri precum fiverr.com sau upwork.com, fie că vă deschideți un blog și un canal de Youtube unde împărtășiți cu ceilalți pasiunea dumneavoastră, există nenumărate metode prin care puteți produce bani numai buni de pus de-o parte fără un efort considerabil. De asemenea, nișa meditațiilor online a luat amploare odată cu restricțiile impuse de pandemie și mutarea educației în mediul online. Dacă vă pricepeți la matematică, limba română, muzică sau alte discipline utile celor mici puteți preda cunoștințele dumneavoastră prin intermediul platformelor video copiilor care au nevoie de explicații în plus. Avantajul acestor mici „afaceri” este acela că, odată trecută criza economică, le puteți utiliza pentru a vă suplimenta veniturile și pe viitor.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate