Sf. Mc. Glicheria

0

Sfânta Mucenică Glicheria, pomenită în calendarul creștin-ortodox la 13 mai, a trăit în vremea împăratului roman Antonin Pius (138-161). Sfânta Glicheria era creștină din cetatea Trianopole, Tracia.

În acea perioadă se afla încă în vigoare rescriptul dat de împăratul Traian (98-117) împotriva creștinilor. Acest act prevedea despre creștini să nu fie căutați din oficiu; dacă sunt denunțați și dovediți, să fie pedepsiți; să fie lăsați liberi cei ce apostasiază de la Hristos; să fie respinse denunțurile anonime, ca ceva nedemn pentru vremea legiuitorului (nec nostri saeculi est).

Astfel, Glicheria a fost pusă să aducă jertfe înaintea idolului lui Zeus. Refuză, iar la rugăciunile ei un fulger a lovit statuia lui Zeus și a sfărâmat-o. Prefectul de atunci a poruncit să fie bătută și aruncată în temniță. Dorea că Glicheria să moară prin înfometare. Însă, îngerul Domnului se pogora din cer și îi aducea hrană. Temnicerul văzând minunea l-a mărturisit pe Hristos în fața prefectului. Pentru această mărturisire temnicerului i se va tăia capul.  În cel din urmă a fost aruncată la fiare, în amfiteatru, unde și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

sftG1

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate