Sf. Cuv. Irodion de la Lainici

0

Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici este pomenit în calendarul creștin ortodox la 3 mai.
Cuviosul Irodion Ionescu s-a născut la Bucureşti în anul 1821, primind la botez numele de Ioan. La vârsta de 20 de ani, simţind chemarea spre viaţa monahală, a intrat ca vieţuitor la Mănăstirea Cernica, unde era pe atunci stareţ Sfântul Calinic. A fost tuns în monahism în anul 1846, primind numele de Irodion.irodion-lainici
Monahul Irodion, ucenic al Sfântului Calinic, a fost unul dintre cei care l-au însoțit pe acesta la Râmnicu Vâlcea, unde a fost hirotonit episcop, în septembrie 1850.
În anul 1853 a fost hirotonit diacon și apoi preot. În 1854 a fost numit stareț la Schitul Lainici, pe care l-a păstorit 41 de ani, în perioada 1854-1900.
Când duhovnicul Sfântului Calinic a trecut la Domnul, acesta şi l-a ales pe cuviosul Irodion, fostul său ucenic, ca duhovnic şi povăţuitor. Cucerit de darurile duhovniceşti ale stareţului Irodion, Sfântul Calinic avea să-l numească „Luceafărul de la Lainici”.
Sfântul Cuvios Irodion și-a dat sufletul în mâinile lui Hristos în ziua de 3 mai din anul 1900. La 10 aprilie 2009 au fost descoperite moaștele Cuviosului, care se află spre închinare în Mănăstirea Lainici.
Trecerea sa în rândul Sfinților a fost făcută de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2011.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate