Sf. Ap. Carp și Alfeu

0

Sfântul Apostol Carp este pomenit în calendarul creștin ortodox la 26 mai
Sfântul Apostol Carp era originar din Troada  și a fost unul din cei șaptezeci de apostoli, ucenic și slujitor al Sfântului Apostol Pavel. Acesta vorbește despre el în epistola a II-a către Timotei (IV, 13).
Marele apostol lăsase la el o manta, câteva cărți și niște pergamente pentru care îl roagă pe Timotei să i le aducă la Roma.carp-alfeu
Sfântul Apostol Carp a fost pus de Sfântul Pavel episcop în Veria (Turcia). Prin mâinile și prin propovăduirea lui mulți au primit botezul. În anul 66, cei care nu s-au convertit la creștinism s-au ridicat împotriva lui și l-au ucis. A fost îngropat în aceeași cetate.
Carp a propovăduit și în insula Creta (Marea Mediterană). Acolo a primit în locuința sa pe Sfântul Dionisie Areopagitul. Acesta se încreștinase în urma cuvântării Sfântului Apostol Pavel, ținută în areopagul din Atena (Fapte XVII, 34).

Tot astăzi, Biserica face pomenirea Sfântului Apostol Alfeu, din cei șaptezeci de Apostoli și a Sfinților Mucenici Averchie și Elena.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate