ȘEZĂTOARE LA CONU` NICU

0

sezatoare-2Ca în fiecare an, în aceste zile minunate, elevii Școlii Gimnaziale NICU ALBU, întâmpină luna sărbătorilor cu bucurie, cântec și dans și ne îmbogățesc sufletele cu cele mai alese podoabe: bunătate, dragoste, speranţă, dăruire și iertare. Bucurie, candoare, talent, dar mai ales emoție… Toate ne-au copleșesc, acum la final de an calendaristic. Dacă până acum am tot colindat prin ,,vecini” anul acesta am rămas acasă ,,la Conu` Nicu” și ne-am întâmpinat ,,oaspeții” cu ceea ce am simțit și am știut noi mai bine să facem. În spiritul tradițional românesc i-am întâmpinat pe toți: ,,mari și mici”. De amenajarea spațiului specific unei șezători și programul acesteia s-a ocupat dna inv. Floricel Oana.

sezatoare-2Acum când colindele născute în zăpadă aduc mai aproape de sufletul nostru pe pruncul Isus, simțim profunzimea căldurii căminului și credinței. Moș Crăciun se apropie, miroase a pâine coaptă și cozonaci, auzim zurgălăii și glasurile colindătorilor, ne pregătim de sărbătoare.
Pe 21 decembrie 2016, pe scena din sala de festivități a Școlii Gimnaziale NICU ALBU am pășit într-un vis de iarnă, am petrecut, așa cum îi stă bine unui mândru românaș prin dans, colinde, plugușorul și sorcova, trei ore minutate.

Mulțumesc, în numele colegilor mei, cadre didactice, pentru bucuria făcută prichindeilor, elevilor și pentru implicarea în acest minunat proiect.

Director,
Prof. Elena Cristina ANTONIU

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate