Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate până la finele anului 2012

0

Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au găsit soluții pentru finanţarea unităţilor sanitare, în ultimele 2 luni ale anului.

La sfârșitul lunii sspital piatra neamteptembrie au fost repartizate Caselor Județene de Sănătate sumele reținute conform prevederilor legale în vigoare, asigurându-se prin acte adiționale efectuarea serviciilor medicale spitalicești, inclusiv luna noiembrie 2012. ”Fondurile pentru luna noiembrie sunt asigurate, urmând a fi plătite în decembrie”, asigură Președintele CNAS, dr. Doru Bădescu. ”Pentru luna decembrie 2012 serviciile medicale se asigură conform prevederilor art.6 din Contractul Cadru, plățile urmând a fi efectuate în ianuarie 2013”, explică oficialul CNAS.

Ca urmare a demersurilor efectuate de Ministerul Sănătății și Casa Natională de Asigurări de Sănătate, la rectificarea bugetară din această lună, bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) va fi suplimentat în vederea plății arieratelor înregistrate la nivelul spitalelor publice.

“La finanţare vor avea prioritate unităţile sanitare regionale şi cele din zonele unde se rezolvă cazurile complexe. Sumele finale pentru fiecare unitate se vor stabili cu exactitate după finalizarea procedurilor de rectificare bugetară”, a declarat RAED ARAFAT, subsecretar de stat în MS.

În prezent, restanţele unităţilor sanitare din subordinea MS reprezintă aproximativ 170 milioane lei, din care cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, considerate arierate, sunt în valoare de 79 milioane de lei.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate