Servicii funerare sector 1 la dispoziția familiilor îndurerate

0

O lege nescrisa a umanitatii spune ca despre morti se vorbeste numai de bine si ca datoria sacra a apartinatorilor este de a avea grija ca trupurile neinsufletite sa fie atent pregatite si inmormantarea organizata perfect.

Dar cat de puternic sa fie un om caruia ii plange sufletul, sa se poata ocupa singur de toate acestea? Nici legislatia nu ii permite, nici situatia vulnerabila in care se afla.

Ce trebuie sa stie   o persoana careia i-a murit cineva drag si care se simte ingrozitor de singura si de impovarata pe pamant? Nu este neaparata nevoie sa fie cineva singur pe lume, sa simta toate acestea. Este posibil ca persoanele apropiate sa fie distantate de el fizic sau moral si de multe ori pana sosesc acestea este posibil ca pregatirile sa fie facute.

O persoana care a pierdut pe cineva extrem de valoros din viata sa trebuie sa aiba certitudinea ca servicii funerare Sector 1 ii sta la dispozitie, fiindca nimeni nu trebuie sa se ocupe singur de un sicriu sau sa stea singur langa un sicriu.

Ce asteptari poate avea un apartinator de la firma de servicii funerare Funerare.ro? Lista este lunga si merita sa fie detaliata ca persoanele aflate intr-o asemenea situatie sa se linisteasca.

1. Indiferent unde a avut loc decesul, firma aduce medicul in locul respectiv, sa elibereze certificatul de deces familiei. Fara acest act important nimic nu se poate face, mai ales ca si la starea civila este necesar si la inmormantare.

Prin indeplinirea acestei formalitati, apartinatorul este menajat. El nu mai este obligat sa mearga la medicul de familie si sa stea la rand, pana primeste acest act.

2. Preluarea decedatului se face decent si legal. Timpurile in care decedatul putea fi dus cu o caruta, intr-o caroserie au apus si este mult mai bine ca este asa, fiindca omul trebuie sa fie respectat, indiferent in starea in care se afla.

Prin urmare, apartinatorul va vedea (daca decesul a survenit la domiciliu) sau va auzi (daca decesul a avut loc la spital sau pe strada) ca preluarea trupului neinsufletit s-a facut cu o masina speciala si ca decedatul a fost acoperit si trata cu toata deferenta.

3. Sa fie depozitat intr-un loc sigur si curat pana la toaletarea completa si imbalsamare. Tuturor decedatilor de care se ocupa firma prezentata mai sus li se asigura locuri in aparate frigorifice de inalta performanta pana se demareaza pregatirile lor.

4. Decedatii sunt spalati cu maxima atentie, imbalsamati, imbracati si infrumusetati ca urmele nefaste ale mortii sa li se stearga de pe chip. Apartinatorii ar trebui sa stie ca dupa cum exista machiaje pentru vii, exista tehnici de ascundere a defectelor si pentru cei morti.

5. Preturile sunt accesibile, raportate la complexitatea si importanta serviciilor, dar si la calitatea lor. Multe dintre pachete sunt decontate de ajutorul de inmormantare de la Casa de Pensii, de aceea, apartinatorul nu trebuie sa fie retinut in legatura cu alegerea unui pachet mai generos. Un sicriu cu aspect ieftin intristeaza pe toti cei prezenti pentru simplul fapt ca dupa o viata de munca, omul pleaca de pe acest pamant cu hainele de pe el si cu sicriul.

In plus, sicriul ieftin nu este prevazut cu manere si se manipuleaza mult mai greu decat un sicriu mai scump.

6. In pachetele mai costisitoare se asigura si prosoapele mari si mici, batistele, 4 candele, coliva, vinul si untdelemnul, doliul de pus in piept. Este bine ca un apartinator sa aleaga un astfel de pachet ca in acest fel sa nu mai alerge in starea de confuzie in care se afla, ci sa se pregateasca intens pentru inmormantare.

7. Reprezentantii firmei pot oferi sfaturi si se pot implica activ in stabilirea meniului de la parastas, in livrarea mancarii in locul in care va fi servita si in alegerea alimentelor ce vor fi puse in pachetelele ce se vor imparti la cimitir.

8. Un pachet mai scump include de asemenea si coroane din flori naturale si aducerea fanfarei si a unui cor, in cazul in care apartinatorul doreste acest lucru.

In tot ceea ce se solicita si in tot ceea ce se face pentru decedat trebuie sa se aiba in vedere felul sau de a fi, gusturile sale si dorintele sale legate de ceremonia de adio, daca au existat astfel de dorinte.

Exista persoane care isi doresc sa intre pe scena sau sa iasa de pe scena intr-un mod cat mai vizibil cu putinta si  zgomotos si persoane discrete, care doresc ceremonii simple. Modelul eminescian este preluat de multi, cand roaga apartinatorii ca inmormantarea sa fie cat se poate de simpla:„ Şi nime-n urma mea/Nu-mi plângă la creştet,/Doar toamna glas să dea/Frunzişului veşted.”

Orice inmormantare este dureroasa, dar oamenii vorbesc mult depre cele de o elevata decenta in care nimeni nu a strigat, masinile nu au claxonat strident la plecare, ca vecinii sa nu fie deranjati si agresati.

Apartinatorii pot fi linistiti daca au ales ca parteneri in organizarea inmormantarii firma de pompe funebre cu program non-stop de lucru Funerare.ro pentru ca totul va fi facut la timp cu maxima responsabilitate.

Poate ca si cel mai simplu om merita aplauze la iesirea din scena, adica la inmormantare si le primeste sub forma unei ingrijiri atente, a unui sicriu elegant si a unui transport funerar decent si legal catre locuinta sa de veci.

Mai departe, protagonistul calatoriei va afla totul la timpul potrivit. Serviciile funerare de top reprezinta aplauzele pe care le primeste la sfarsitul reprezentatiei sale pe pamant omul simplu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate