Serie de activități pe tema educației antidrog la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț

0

La Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț se vor derula, începând de săptămâna viitoare, o serie de activități destinate elevilor din clasele a X-a și a XI-a pe tema educației antidrog.

Vulnerabilitatea specifică vârstei, curiozitatea, nevoia de a ieși în evidență, de a aparține grupului, slăbiciunea în a spune NU provocărilor, cât și lipsa controlului parental sau comunicarea defectuoasă dintre părinte și adolescent, sunt câțiva factori care duc de cele mai multe ori la denaturarea modului de percepție al adolescenților asupra consumului de droguri. Este o nevoie reală ca ei să fie aduși la conotația negativă a consumului și la dezvoltarea capacității de a spune NU drogurilor.

Activitățile se vor desfășura cu sprijinul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț și al Direcției de Sănătate Publică Neamț și au ca scop o bună și corectă informare, conștientizare si responsabilizare a elevilor în problema drogurilor, pentru a putea fi capabili să aleagă un stil de viață sănătos, cu implicații asupra sănătății fizice, psihice, emoționale și relaționale.

Coordonatorul activităților este prof. psiholog Ramona Vornicu.

Sunt planificate 24 de activități la cele 12 clase din grupul țintă, care urmează a se desfășura pe parcursul lunilor aprilie și mai 2019.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate