Semnal de alarmă tras de un renumit judecător: „Nimic nu s-ar fi întâmplat dacă noi nu ne-am fi prefăcut că nu ştim”

De fiecare dată când am ocazia, spun profesioniștilor întâlniți că, dacă ar fi mai mulți ca ei în domeniul respectiv- poliție, administrație publică, medicină etc, probabil oamenii ar respecta mai mult instituția din care fac parte. Deși nu am cunoscut-o personal, Adriana Stoicescu pare să fie un astfel de exemplu pentru tagma magistraților.

Cunoscută pentru imparțialitate și limba dezlegată, Adriana Stoicescu- președintele Tribunalului Timiș, a postat un mesaj extrem de dur la adresa colegilor săi judecători, care acceptă mocirla și minciuna, care se ascund sub robă, preferând să se prefacă în muți și chiori atunci când situația nu e roz.

Trage puternic un semnal de alarmă, pe care ar face bine să-l înțeleagă toți cei implicați în înfăptuirea actului de justiție, dar și cetățeanul de rând:

„Nevoia de adevăr ar trebui să ne scoată acum în stradă.
Pentru că toţi am fost participanţi la marea ipocrizie şi prea puţini cei care am spus adevărul.

Abuzurile nu ar fi existat dacă nu erau cauţionate de noi.
Noi, judecătorii, suntem cei care am emis mandate pe banda rulantă.

Noi, judecătorii, am dat încheieri de încuviinţare a interceptărilor pe motive uneori cusute cu aţă albă, fără prea multe cercetări şi întrebări.
Noi, judecătorii, am tremurat când portocalele ne ameninţau că ne leagă dacă nu ne potolim cu controalele judiciare.
Noi, judecătorii, am tăcut încă de la început, temându-ne să nu fim acuzaţi că ne opunem glorioasei lupte anticorupţie.

Noi, judecătorii, ne-am pitit în birouri, crezând ce ni se servea despre „infractoarea cu ceas cu cuc”, despre „infractorul cu ferma de struţi”, despre „infractoarea cu mărgele”, zâmbind cu superioritate pe la colţuri, convinşi că instituţiile de forţă sunt calea, adevărul şi viaţa.
Şi, mai ales, convinşi că nouă nu ni se poate întâmpla aşa ceva.
Niciodată.

SRI putea să încheie cu Parchetul General 100 protocoale.
Nimic nu s-ar fi întâmplat dacă noi nu ne-am fi prefăcut că nu ştim.
Şi nimic nu s-ar fi întâmplat dacă am fi înţeles cu adevărat, la timp, că drepturile voastre nu pot fi un moft.
În loc să facem asta, încălcăm şi azi flagrant reguli şi legi, ne ascundem în spatele diverselor instituţii, sperând că aşa ne protejăm.
Ne prefacem din nou că nu vedem sau nu înţelegem ce se întâmplă, când o mână de oameni sfidează un sistem întreg, doar pentru a-şi atinge meschinele scopuri.
Acoperim minciuna cu altă minciună, rostogolind la nesfârşit pretexte puerile, menite să vă facă să credeţi că ne pasă.
Minţim cu nonşalanţă, refuzăm să ne facem treaba, cu riscul de arunca în aer o ţară, doar pentru a ne păstra dreptul absolut şi discreţionar de a face ce vrem, fără să dăm socoteală.

Paradoxul acestei ţări este că are puţini Judecători şi prea mulţi magistraţi”, scrie Adriana Stoices, judecător, pe pagina sa de socializare.

De fapt, toți cei care sunt implicați în înfăptuirea actului de justitie cunosc toate aceste lucruri, dar câți dintre ei au avut curajul să o spună?!…

Până când vor exista derapaje în justiție?! Ochi închiși, oameni nevinovați care plătesc și vinovați aroganți și abuzivi, dar slugarnici cu puternicii zilei.

Andreea T.

- Apreciază pagina -

4 Comentarii
 1. Dumitru spune

  Pentru refacerea a 12 m. de gard pe aliniamentul existent /umblu prin instanta judecatoriei P.Neamt de doi ani si instanta refuza sa fie independenta cum putem vorbi de o justitie dreapta ?

 2. PIETREAN spune

  ASA ESTE, AVEM PREA MULTI „MAGISTRATI” SI PREA PUTINI JUDECATORI!

 3. Marius spune

  Laudabile atat pozitia cat si curajul dar vin cam tarziu. La ce le foloseste celor condamnati si abuzati pe nedrept? Cine le reda samatatea, familia, bunurile pierdute sau cheltuite si poate chiar viata? Daca pozitia asta era luata acum un an , doi ani …..poate era alta situatia( vezi finalul filmului Lista lui Schindler cand si inelulbde pe deget putea valora viata unui om)

 4. IACOB spune

  FELICITARI, DOAMNA JUDECATOR ! DE ASTFEL DE JUDECATORI ARE TARA NEVOIE, ne-am saturat de cei care mimeaza justitia, o calca in picioare, strivesc cetatenii care asteapta dreptate, dar sunt rastigniti prin toate mijloacele neoneste, imorale si ilegale ! Ne am simti si noi cetatenii mai bine intr-o tara in care se face dreptate si nu bataIe de joc de lege si de drepturile noastre ! Va doresc sanatate si succes in demersurile dvs pt INSANATOSIREA SI NORMALIZAREA JUSTITIEI ROMANE ! MULTUMIM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate