Semaforul de la GIROV a fost decuplat de un localnic. Situația telenovelistică, explicată de autorități

5

UPDATE: S-a recurs la o soluție temporară iar semaforul a fost repus în funcțiune ieri seară, în jurul orei 19.30

Participanții la trafic ne-au semnalat faptul că de cel puțin 4 zile (unii ar spune că este vorba de o săptămână, de fapt) semaforul din intersecția de la Girov a devenit din nou un simplu exponat pentru că de funcționat nici nu poate fi vorba. Am sperat că acest lucru se datorează întreruperilor de curent anunțate însă situația este cu totul alta.

Sătui și noi, cei din redacție, de această problemă care ba e rezolvată ba nu, am luat legătura mai întâi cu reprezentanții CNAIR – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, de unde am aflat că acest semafor a fost racordat în regim de urgență la sistemul electric al unui…localnic – și asta pentru că Primăria Girov ar fi refuzat adresa DRDP prin care se solicita cuplarea „obiectului” care astăzi a devenit o piesă de muzeu, la rețeaua proprie.

Localnicul în discuție – din motive neștiute la acest moment – s-a răzgândit ulterior și a decuplat semaforul fără să anunțe pe nimeni, lucru care a fost constatat cu câteva zile în urmă de personalul responsabil cu reviziile. Drept urmare, în acest moment se fac eforturi pentru achiziționarea unor acumulatori – destul de greu de procurat – pentru a repune în funcțiune semaforul.

Pe de altă parte, însă, Primăria Girov susține că nu este vorba de rea voință ci despre faptul că instituția nu poate deconta cheltuielile de electricitate cu semaforul având în vedere faptul că NU există un proiect aprobat în acest sens, nici până la ora actuală:

Noi nu putem să le dăm curent pentru că lucrarea nu figurează nicăieri. Noi nu avem la Primărie proiect aprobat pentru acest semafor. Avem acum o adresă primită, ultima, din data de 06.10.2021, înregistrată la noi cu numărul *****, referitor la adresa cu nr ***** din 28.09.2021 a noastră – adică a Primăriei către Direcția de Drumuri – și răspunsul dumnealor sună în felul următor: urmare a adresei înregistrate la DRDP Iași cu numărul ***** din 1 oct 2021 referitoare la solicitarea de analiză a timpilor de semaforizare din intersecția DN15 D cu DJ 156 A, vă aducem la cunoștință că la această dată DRDP Iași, SDN NEAMȚ – Piatra-Neamț caută o soluție de alimentare a semaforului în cauză deoarece funcționarea acestuia este pusă în pericol. Referitor la adaptarea timpilor de semaforizare aceștia vor fi analizați în perioada următoare iar dacă se impune o modificare aceasta va fi operată în cel mai scurt timp posibil.

Așteptăm cu mare interes rezolvarea acestei situații. Vă vom ține la curent.

5 Comentarii
 1. Lili spune

  Va rugam insistent analizați temporizarea care este o mare problema, localnicii din apropierea semaforului și mai cu seama cei dinspre Botesti au mari probleme, de toate felurile de la stresul datorat comportamentului șoferilor de camioane, zgomot infernal, blocarea accesului in curți sau ieșirea din curți pana la mizeria pe care o lasă participanții la trafic care staționează minute bune și țiganii care s.au instalat la cerșit pe sectoare de drum

 2. Adrian spune

  Sunt unul care am vazut ultimul licar al semaforului de duminica dimineata la 10,30.acum s-a rezolvat problema repunerii in functionare.

 3. Nicu spune

  Cum adica ,, la reteaua proprie a Primariei,, ???
  Cei de la drumuri Iasi doresc ca acest semafor sa funcționeze doar noaptea???

  1. Cezar spune

   Încă o dovadă a incompetenței autorităților,există douâ posibilități ori demisii ori avansării
   Înainte de a pune în funcțiune un bun(obiectiv) trebuie rezolvată problema tegnuca.
   Proiectantul ce a spus,soluția tehnică ce a scris etc .
   Vă rog acordațile premii!

 4. Petru spune

  De când a fost scos din funcțiune nu au mai fost cozi (de la Doina spre intersectie) inainte stăteai in coadă și 1 oră la până ajungeai sa treci de intersecție. Măcar până la reluarea traficului pe Fermelor nu ar fi rău sa-l lase așa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate