Șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a fost schimbat din funcție. Acesta va face parte din echipa medicală a SRI

0

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a fost schimbat din funcția de președinte al Comitetului de coordonare a vaccinării anti-COVID printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

În locul său a fost numit secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, care până acum a fost vicepreședinte al campaniei de vaccinare anti-COVID. Astfel, campania trece din subordinea MApN în subordinea Ministerului Sănătății.

Potrivit SRI, începând cu 1 martie 2022, colonelul doctor Valeriu Gheorghiță face parte din echipa medicală a Serviciului Român de Informații, preluând funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență “prof. dr. Agrippa Ionescu”. În ultimii doi ani, col. dr. Valeriu Gheorghiţă s-a implicat activ în combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în România, precum şi în campania naţională de vaccinare, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), mai arată SRI. Aici – click puteți citi declarația lui Valeriu Gheorghiță.

Având în vedere dinamica pandemiei pe teritoriul României și ținând cont de numirea reprezentantului MS, secretar de stat Dr. Andrei Baciu, în locul reprezentantului MApN, Dr. Valeriu Gheorghiță, în funcția de președinte al CNCAV, se va asigura tranziția activităților de vaccinare desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății desfășurat prin cabinetele medicilor de familie, a transmis CNCAV.

Se vor asigura în continuare operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva COVID-19.

Astfel, în perioada următoare, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare.

Acest proces, care se va întinde pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate