Sefii Prospectiuni SA au fost la Neamt si s-au facut de ras

5

Intr-un mod penibil si jenant, cu un moderator care mai avea putin si spunea ca scrie de prospectiuni si in Biblie, sefii companiei de prospectiuni au fost unde altundeva decat la EST TV ca sa se dezvinovateasca, sau cum spun ei, ca sa explice ce fac in Neamt. Desigur ca la emisiunea cu pricina nu au fost acceptate telefoane in direct si desigur ca intrebarile adresate au fost extraordinar de comode iar raspunsurile de toata jena. prospectiuni-neamt
E bine de stiut ca am dorit si noi sa prezentam punctul de vedere al Prospectiuni SA, numai ca ni s-a comunicat ca ei nu prea ies in presa si daca vreau un interviu trebuie sa merg la Bucuresti dupa care, hopa tupa, vin ei la EST TV, un post de televiziune de care zice toata lumea ca ar fi indirect a presedintelui CJN, la fel cum se zice ca ar fi si actualul sediul al Prospectiuni SA la Piatra Neamt.
In fine. Minciunile si lasitatea Prospectiuni SA completate de locul unde au decis ei sa iasa public spune tot ce se putea spune despre aceasta firma.
Concluzia este una singura. Ziarpiatraneamt.ro a prezentat pe larg conflictul Prospectiuni SA cu localnicii din Razboieni, dar cu toate astea, marea firma a ales sa iasa cu explicatii in alt loc, unde nu au fost deranjati de multele intrebari incomode pe care le-am fi pus noi, de unde putem deduce ca au ceva de ascuns.
Ati facut cel mai urat gest posibil, domnilor de la Prospectiuni SA, dovedind ca sunteti cu mult sub nivelul la care vreti sa va plasati imaginea firmei. Daca de la unele firme locale conduse de tot felul de marlani nu putem avea pretentii, la dumneavoastra aveam asteptari…

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. nimic nou pe frontul de est spune

    Cine vrea sa afle amanunte despre firma Prospectiuni poate intra pe saitul firmei: http://www.prospectiuni.ro
    Firma a fost infiintata in anul 1950 cu numele IPGGH (Institutul de prospectari geologice si geofizice de hidrocarburi), era o firma de stat (nici nu se putea altfel pe atunci), in anul 1991 (dupa caderea comunismului in Romania) si-a schimbat numele in cel actual – S.C. Prospectiuni S.A. Bucuresti, iar in anul 2000 a fost privatizata, fiind „vinduta” (cel putin asa scrie in acte, in realitate a fost facuta cadou) omului de afaceri Ovidiu Tender din Timisoara, fiul fostului sef al granicerilor din zona de vest a Romaniei de la Tr. Severin pina la Satu Mare. Dupa 2009, odata cu numirea la conducerea firmei (de catre Tender) a unei echipe straine care il are in frunte pe americanul Gehrig Schultz, firma a fost tirita in numeroase scandaluri ca urmare a impunerii lucrului in conditii aproape inumane, pe timpul iernii, in zone unde se impunea o dotare tehnica deosebita (inclusiv cu elicoptere pentru deplasarea echipamentelor de lucru) sau a intrarii abuzive pe terenurile proprietate privata pentru a putea incheia lucrarile cu orice pret. Angajatii (muncitorii) care lucreaza in teren nu sint decit niste „animale de povara” care trebuie sa respecte ordinele venite de la sefii lor din Bucuresti, iar daca refuza sa lucreze in conditiile impuse isi pierd serviciul. Nu de putine ori unii si-au pierdut chiar viata ca urmare a acestor conditii.

  2. Mihai spune

    Cei de la Prospectiuni sa mearga la firma mama din Americ ce i-au trimis aici, ca nu au ce cauta pe pamant romanesc…Rusine politicienilor care ii sustin (pe mita bineinteles)…

    1. nimic nou pe frontul de est spune

      Firma Prospectiuni nu este din America, este o firma romaneasca infiintata in 1950, singura care avea aparatura necesara pentru a executa prospectiuni seismice si care in 2000 a fost facuta cadou controversatului om de afaceri timisorean Ovidiu Tender. Gurile rele spun ca acesta urma sa primeasca si Petromul, cea mai mare firma din Romania, daca se asocia cu firma americana Halliburton, „fratele de cruce” al firmei Chevron care acum a ajuns sa exploateze gazele de sist din Romania pentru ca apoi sa le vanda pe bani grei tot Romaniei. Prospectiuni seismice se fac in Romania inca din anii 1950, numai ca inainte de 2000 nu erau atat de multe lucrari si de asa mare extindere ca acum, se lucra numai pentru Petrom si Romgaz, de aceea de cele mai multe ori treceau neobservate. Acum insa au inceput sa fie cercetate si zone lipsite de potential pentru petrol si gaze conventionale, cum sint cele din Podisul Central al Moldovei si Dobrogea de Sud, unde se spera sa fie gasite gaze de sist. Tehnologia folosita pentru exploatarea acestora este una diferita de aceea din cazul gazelor conventionale, este aceea cunoscuta si blamata in toata lumea a „fracturarii hidraulice”. Si prospectiunile seismice folosesc explozii subterane, insa acestea sint la adincimi mai mici de 10m, nu la 4000 – 6000m unde sint straturile care contin acele gaze, nici nu foloseste injectarea apei in subsol. Acestea fac doar o „ecografiere” a zonei pentru a se vedea cum sint straturile de roci din subsol (adincimi si forme) si sint necesare pentru pozitionarea sondelor care vor extrage hidrocarburi, indiferent daca este vorba de petrol, gaze conventionale sau gaze de sist. Pentru firmele de prospectiuni nici nu intereseaza ce fel de zacamint intereseaza firma de exploatare, ele sint platite doar pentru a face aceste „ecografii” pe care apoi sint obligate sa le puna la dispozitia acelorasi firme care au platit lucrarile. Iar acestea vor interpreta „ecografiile” conform propriilor interese.

  3. nimic nou pe frontul de est spune

    Chiar daca pare penibila atitudinea celor de la Prospectiuni, acesta este de fapt modul lor de a comunica. La ei minciuna si imbrobodirea sint metodele traditionale de comunicare dupa 1989. Atunci au fost vaduviti de acel decret anual al lui Ceausescu prin care li se da liber pe orice teren pentru a isi face interesele si nu aveau o alta cale pe care sa mearga. De aceea au recurs de nenumarate ori la minciuni si ipocrizii asa cum este si aceea pe baza careia activitatea de prospectiuni este considerata una lipsita de impact asupra mediului si nu este supusa procedurii de evaluare adecvata. Foarte fals! Din cauza prospectiunilor seismice a fost distrus satul Seciuri din Gorj, iar satul Izvoarele din Galati va urma cit de curind. Iar daca reprezentantii firmei Prospectiuni sustin ca dupa explozia dinamitei nu se formeaza decit vapori de apa (se poate vedea declaratia pe filmuletele postate pe youtube despre firma Prospectiuni) asta este foarte grav si demonstreaza fie ca acestia habar nu au de notiunile de baza de chimie, fie ca, mai grav, ne considera pe noi, cetatenii acestei tari, atit de inculti incit sa ne poata manipula cu vorbe mincinoase si ei sa isi faca interesele meschine. Rusine lor si acelora care fac legile in interesul lor!

  4. de astazi coroi spune

    clanul tot clan ramane si nu ne puteam astepta la ceva mai bun.de fapt nu a fost un interviu cu cei de la prospectiuni ci o promovare a acestora in judetul neamt.de acum trebuie sa intre in batalie lingaii fiindca s-a vacantat prin deces postul lui spiridonescu care este foarte banos.extraordinar ce caracter identic are tender cu omul nostru de la neamt.este riscant cu telefonul in direct la emisiune cand se prezinte lucrurile mafiei.observ ca in ultimul timp cezarica curajosul a devenit tot mai slugarnic.MARE PACAT AVEAM ALTE SPERANTE DE LA ACEST TANAR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate