Ședință extraordinară de CL Piatra-Neamț, 9.08.2016

2

Marți, 9 august, s-a întrunit Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț într-o ședință extraordinară. Pe ordinea de zi au stat 4 proiecte de hotărâre legate de rectificarea bugetului local, încheierea unor parteneriate între municipiul Piatra-Neamț și unele persoane juridice, încheierea unei tranzacții de plată eșalonată a debitului către Alpha Bank și o modificare a HCL nr. 111 din 30.03.2012 (un protocol de colaborare între Primărie și Camera de Comerț).

Poate cel mai important proiect aprobat în ultima perioadă este cel legat de eșalonarea creditului acordat de Alpha Bank pentru SC Perla Invest SRL, credit primit în anul 2007, rambursat parțial și devenit neperformant. Creditul de investiții în valoare de 40 de milioane de lei a fost contractat pentru o perioadă de 18 ani, din care 3 ani perioadă de grație pentru finalizarea pârtiei de schi, instalații de transport cablu – telegondolă și telescaun, construcții adiacente etc.. Creditul a fost garantat de Municipiul Piatra-Neamț cu veniturile bugetului local. Ca urmare a declanșării insolvenție Perla Invest în februarie 2016, Alpha Bank a solicitat executarea silită a municipalității.

În urma negocierilor cu Alpha Bank s-a răspuns favorabil propunerii de eșalonare la plată a datoriei rezultate din creditul contractat de Perla Invest și garantat de Consiliul Local. Practic am reușit să eliminăm ultimul risc financiar major pentru municipalitatea pietreană. Bugetul disponibil acum permite funcționarea instituției, realizarea serviciilor publice și asigură resursele financiare necesare pentru atragerea fondurilor europene prin care să dezvoltăm în următorii ani orasul. Sunt încrezător că în perioada următoare, prin gestionarea eficientă a cheltuielilor și prin măsuri de creștere a veniturilor vom reuși să ne asigurăm resurse financiare suplimentare care să fie folosite în investiții benefice pentru oraș.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. terente revine! spune

    se vede ca multi consilieri locali habar nu au despre ce este vorba.sa luam exemplu angajamentului de plata cu banca.si reesalonarea imprumutului.pentru primarie este o cheltuiala suplimentara si imputabila.in loc sa se analizeze si sa se ceara date despre folosirea creditului de perla invest consiliul local voteaza ca la gara de nord.nici macar marele cyty managerul financiar-capul rautatilor bancare- nu a fost deranjat sa vina sa dea explicatii.angajamentul de plata este o forma mai eleganta al executarii silite.deci banca nu recurge la poprirea veniturilor deoarece debitorul se angajeaza ca face plata de buna voie.in calitatea sa de garant primaria de unde recupereaza suma platita in contul persoanei imprumutate?sunt multe intrbari de pus dar consilierii locali sunt muti la sedinte.

  2. ionut spune

    Bravo domnule primar , bravo domnilor consilieri ! Continuati dezvoltarea orasului , atrageti fonduri europene ca ar fi pacat altfel !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate