Şedinţa Consiliului Local din Războieni

0

Prima şedinţă de Consiliul Local din cadrul comunei Războieni la care am avut ocazia să particip. O şedinţă liberă şi uşoară. Unii păreau puţin surprinşi de prezenţa camerelor de luat vederi. Pe ordinea de zi au fost puse în atenţia consilierilor şase puncte, şedinţa fiind suplimentată cu o hotărâre ce urma a fi aprobată.
O primă problemă ce a fost adusă în atenţia consilierilor a fost stabilirea bugetului propus pentru anul 2015, stabilirea priorităţilor şi împărţirea acestora în funcţie de necesităţi. Au primit un buget satisfăcător în comparaţie cu anii precedenţi. Au fost mici neîntelegeri cu privire la împărţirea acestuia, urmând să fie lămurite de către contabilul instituţiei ajungând astfel la un numitor comun, aprobând hotărârea primăriei.
Una din problemele ridicate şi scoase în evidenţă de unul dintre consilieri a fost suma prea mare alocată firmei de salubrizare de pe raza comunei. Conform spuselor acestuia, nu îşi fac treaba cum trebuie, banii fiind daţi în zadar.
O altă problemă adusă în atenţia acestora şi dată spre aprobare este amplasarea sondelor de gaz şi localizarea acestora, stabilindu-se data predării terenului şi data de primire a proiectului, având în vedere şi condiţiile de predare a lucrărilor.
Suplimentarea punctelor de pe ordinea de zi ce s-a dat spre aprobarea domnilor consilieri este de acordare a unui fond de 600 mii lei pentru cheltuielile şcolii cât şi pentru decontarea transportului cadrelor didactice.
IRINA GORGOS

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate