Bomba de presa sau subiect de care nu trebuie sa se vorbeasca – Sedinta Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ”AQUA NEAMŢ”

0

Luni s-au adunat la ApaServ in cadrul Sedintei Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ”AQUA NEAMŢ”, sub conducerea domnului Adrian Bourceanu, reprezentantii companiei de apa, presedintele A.D.I. din partea CJN si primarii din comunele ce fac parte din asociatia intracomunitara, atat cei care vor sa plece din aceasta asociere si sa renunte la ApaServ, respectiv reprezentantii comunelor Timisesti si Doljesti,  cat si cei care sunt pro ApaServ.
Avand la un loc reprezentantii ApaServ fata in fata cu primarul comunei Timisesti si viceprimarul Comunei Doljesti, ma asteptam la o confruntare de zile mari in care fiecare parte sa vina cu argumente si sa dezbata subiecte, si mai ales ma asteptam la o prezenta masiva a celor din presa care contesta vehement ApaServ-ul si ar fi avut acum ocazia sa arate poporului cum pleaca comunele nemultumite de servicii si preturi de la furnizorul de apa local la unul de la Iasi .
In mod foarte ciudat, cand am ajuns la fata locului nu am regasit cainii de paza ai democratiei si agriculturii cu toate ca informatia legata de aceasta sedinta o primisem chiar de la un amic de la o televiziune regionala, iar scuze de genul ca nu s-ar fi stiut de aceasta intrunire sau ar fi avut vreun caracter secret, pica din start deoarece erau mai multi primari printre care cel de la Bicaz care a fost contra maririi pretului la apa, cel de la Timisesti, comuna care ni s-a tot spus ca pleaca de la ApaServ la Iasi si desigur reprezentantul comunei Doljesti, asadar putin probabil sa poti tine secreta o astfel de intalnire.
Dupa ce a inceput sedinta am dedus ca aceasta sedinta nu va apare decat de la publicatia noastra caci treburile nu stau absolut deloc asa cum incerca unii sa le arate. Am vazut primarul Bicazului care chiar e singurul care s-a opus maririi pretului la apa, dar care acum nu avea absolut nimic de reprosat companiei, ba chiar colabora foarte bine cu toata lumea. Am vazut si nu imi venea sa cred cum,  intr-un mod foarte clar cu subiect si predicat, de la primarul comunei Timisesti a explicat ca nu se retrage de la Apa Serv pentru ca cei din Iasi dau apa mai ieftin, ci pentru ca cei din Iasi au o captare pe raza comunei si dau apa gratis la oamenii de acolo, si cum e si normal, pune pe primul plan interesul localnicilor. La fel si viceprimarul celeilalte comune care vrea sa se retraga de la ApaServ a avut discutii amicale cu reprezentantii companiei si au ajuns foarte repede si mai ales prieteneste la un numitor comun si de asemenea am vazut o foarte buna colaborare intre toti cei prezenti neregasind absolut niciun element din povestile cu primarii care se revolta contra ApaServ.
Acest articol apare cu mult inainte de a fi publicata presa locala de marti, dar imi asum riscul de a previziona ca absolut nimeni nu va mai scrie de faptul ca toate partile implicate in discutiile pe tema apei au fost luni fata in fata si s-au inteles perfect. Anticipez acest lucru deoarece intalnirea de astazi a fost in totala antiteza cu majoritatea lucrurilor vazute intr-o parte din presa nemteana din ultimul timp, iar relatarea corecta a sedintei de azi ar fi un fel de incendiere a propriei valize. Asadar, nici vorba de scandaluri sau suparari, ci doar de interese justificate ale comunitatilor locale exprimate cinstit de primari si de o deschidere totala atat din partea A.D.I. cat si din partea ApaServ.
In final, va las sa vedeti cu ochii dumneavoastra cum s-a desfasurat aceasta sedinta la care si eu, pe baza la ce am vazut prin presa sau pe la televiziunile din Neamt, ma asteptam sa asist la dispute incrancenate, dar in realitate totul este cat se poate de clar, civilizat, bine inteles si foarte corect argumentat si acceptat de toate partile.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate