[VIDEO] Secția ATI a spitalului din Piatra-Neamț, ocupată în întregime cu bolnavi COVID-19

4

Din ceea ce ne-au transmis surse de încredere, în acest moment secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț este complet ocupată de pacienții COVID-19 pozitivi aflați în stare gravă.

La spitalul din Iași situația este similară, iar în acest context este lesne de înțeles faptul că transferurile din Piatra-Neamț către acest spital (atunci când situația o cere) se efectuează foarte greu, din cauza deficitului de locuri libere.

Nu se știe exact cum va fi gestionată această situație dacă vor mai interveni cazuri grave în aceste zile, însă un lucru e cert: trebuie găsită o modalitate de nu purta oamenii pe drumuri către alte spitale care se confruntă cu aceeași problemă. În caz contrar, vom avea de-a face cu o situație de-a dreptul critică.

LATER EDIT:

Între timp am primit și un punct de vedere din partea purtătorului de cuvânt al SJU, pe care îl vom reda integral:

În prezent secția ATI-COVID este ocupată complet, dar nu toți pacienții sunt intubați și ventilați. Există o mică rezervă de locuri în caz că nu se pot transfera pacienții la Iași sau la alte spitale COVID. Situația nu este o premieră, acest grad de ocupare fiind caracteristic ultimelor 3 săptămâni.

dolinex
4 Comentarii
 1. Dan spune

  Domnul Herdes, daca este o minciuna, eu va propun sa mergeti acolo in vizita fara masca sa ne demonstrati ca asa e… adica toti medicii care fac garda si urmeaza niste protocoale de nu merg la toaleta cu orele ca asta inseamna sa se dezinfecteze ca la carte inca o data sunt niste fraieri daca nu sunt bolnavi covid acolo… Sunt peste 1 milion de morti in lume dar la Piatra-Neamt nu sut bolnavi de Covid… probabil aia intubati sunt intubati ca vroiau un tub in gat si nu stiau cum sa faca rost de unul

 2. Gabriela spune

  Ce înseamnă „ocupat complet”, adică câți pacienți? Țineți spitalul închis de atâta timp și cei cu boli cronice se chinuie să supraviețuiască! Dumnezeu cu mila! Pe ei cine îi salvează, că dau atâția bani la sănătate? Rezolvați situația, că ne-am săturat de bătaia asta de joc!

 3. Stefan spune

  Un spital de 800 de paturi este blocat pentru cca 200 de pacienti cu forme mai usoare sau mai grave de Covid!Pur si simplu este un genocid al celor suferinzi de alte boli care nu mai au acces in Spitalul Judetean si ajung pe mana incompetentilor de la Roman si Targu Neamt!

 4. Herdes spune

  Este o falsitate, nu cred că persoanele internate sunt cu covid,ce se întâmplă cu cei care sunt bolnavi cu adevărat,de inimă, rinichi, chirurgie vasculara (artere înfundate) și câte mai sunt, să nu mai zic de cancer în special…..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate