Sebastian Leontică, bronz la Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia

0

În perioada 8-14 mai, în Hanoi, Vietnam, s-a desfășurat Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia. Competiția a reunit cei mai buni 188 de olimpici din 25 de ţări şi regiuni.

Sebastian Leontică, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, a obținut medalia de bronz. 

Prof.de fizică Dorel Haralamb declara despre elevul său următoarele: „Sebastian este un copil foarte inteligent, care muncește mult, iar perspectivele pentru el sunt deosebite.”

Potrivit, Obiectiv Vocea Brăilei, din lotul român au mai făcut parte alți șapte olimpici, toţi reuşind să câştige medalii şi premii, astfel: aur – Radu Andrei (Brăila), Petru Cotruţ (Bucureşti), Ştefan Răzvan Bălăucă (Botoşani), Răzvan Mihai Ursu (Constanţa); argint – Cosmin Andrei (Galaţi); menţiuni de onoare – Silviu Predoi (Bucureşti) şi Ştefan Dolteanu (Oneşti).

Competiția este destinată exclusiv țărilor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spațiu care participa ca urmare a recunoașterii si aprecierii rezultatelor exceptionale inregistrate an de an la Olimpiada Internațională de Fizică.

România, cu patru medalii de aur, una de argint, una de bronz şi două menţiuni de onoare s-a clasat pe locul trei în clasamentul naţiunilor, după loturile Chinei şi Rusiei.

Despre Sebastian Leontică mai puteți citi și în articolele: 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate