Sebastian Burduja, șansa de a alege primul deputat independent al României

7

5-dsc_0076Marți, 29 noiembrie, la sediul de campanie PACT, a avut loc o conferință de presă susținută de Sebastian Burduja – candidat independent la Camera Deputatilor, Andrei Carabelea – candidat independent la Senatul Romaniei și Valentin Ștefan, vicepreședinte PACT.

2-dsc_0072Valentin Ștefan, vicepreședintele PACT, vrea să se întoarcă acasă după 7 ani petrecuți în SUA. „Locuiesc în America, dar nu aceasta este important, ci ca cei ca mine să nu uite de unde au plecat. Sperăm să reușim să creăm o mișcare în rândul celor 4 milioane de români din diaspora, dintre care 70.000 din Neamț, care pot să dea o șansă șansă României, să o punem pe picioare. Sunt de mai bine de două săptămâni în Neamț și în satele Moldovei. Cred că putem pune pe picioare Neamțul și că nu totul e pierdut. Campania merge mai bine decât credeam noi. Reacțiile uneori sunt reticente, toată lumea s-a săturat, dar ceea ce ne dă nouă încredere este dorința celor cu care interacționăm de refacere, de reconstruire a oamenilor care au puterea pixului în mână.”

Candidatul independent la Senatul României, Andrei Carabelea, a prezentat succint strategia celor doi independenți de repatriere a românilor plecați peste granițe. De asemenea, în calitate de voluntar orientat spre măsuri de protecția mediului, Andrei Carabelea a declarat că „în fiecare oră, în România se taie 3 ha de pădure. Propunem interzicerea exportului de masă lemnoasă brută. Acest lucru se regăsește în faptul că în prezent milioane de metri cubi de lemn ies zilnic prin granițele țării și descurajează sistematic industria prelucrătoare a lemnului. O astfel de măsură precum interzicerea exportului de masă lemnoasă brută ar duce la crearea de locuri de muncă în industria de mobilă și în industria de prelucrare în general.”

3-dsc_0074„Mai sunt foarte puține zile în această campanie. România se află la o răscruce. Din est bate un vânt puternic, dar și din vest bate un puternic vânt al populismului. Peste 20.000 de nemțeni s-au alăturat mișcării noastre, cred într-o Românie pe bune și asta ne dă speranțe pentru că e un număr aproape de numărul de voturi necesar pentru a ajunge în Parlament. Neamțul ar putea fi primul județ din România care ar putea da primul deputat independent în Parlament. Lupta este inegală, dar suntem optimiști, continuăm acțiunile de stradă.”, a punctat Sebastian Burduja, candidat independent la Camera Deputaților.

În ceea ce privește viziunea legată de politica externă care va fi promovată în parlament în calitate de deputat, Sebastian Burduja a declarat următoarele:

„România trebuie să își asume foarte clar un rol de lider în extinderea UE. Mai mult, se vede limpede că nu poți fi o țară dezvoltată dacă ești la periferia UE. Este firesc că exporturile noastre merg spre vest, noi trebuie să mutăm centrul din zona Germaniei înspre România, adică spre Est, spre o Europă lărgită. De asemenea, promovăm circulație liberă pentru români în întreaga lume, să poată călători și munci oriunde sunt competitivi. Milităm și pentru scoaterea vizelor pentru români în SUA. Nu în ultimul rând, un crez personal al nostru este și unirea României cu Republica Moldova.”

[quote]„Suntem singurii candidați care avem curajul să-i privim pe oameni în ochi, iar asta contează foarte mult. Pentru că alegerile din decembrie nu sunt despre mine, Sebastian Burduja și lupta mea cu sistemul, ci despre fiecare dintre noi. Să nu lăsăm ca resemnarea și nîncrederea – cei mai mari dușmani ai acestor timpuri – să învingă. Haideți să construim împreună România pe bune! Pentru că meritam, pentru că putem, pentru că e acum ori niciodată.”[/quote]

burduja

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Mircea Vasile spune

  Dragilor!
  Il judecati mult prea usor.As spune chiar superficial.De ce ,cind avem ..singe proaspat in politica ..tineri curati,scoliti in univ.renumite, sa nu le dam o sansa reala.Hai sa incercam.Ori noua ne place numai cu Munteanu,Leoreanu,Tapu,Arcan si altii ca ei…sigur ca ne ajunge..Poate chiar Neamtul merita altceva .Altfel vom ramine vesnic cu Arseneii,Asafteii.Manolii sau Rotareii nostri..si ne meritam…soarta!

 2. Stefan spune

  Dl. Burduja chiar stie ce vorbeste, din pacate nu a avut timp suficient pentru a se face cunoscut!Nu credca este interesat de pensia „speciala”de parlamentar de vreme ce a renuntat la un post la Banca Mondiala pentru a candida la Neamt… Problema e ca un om educat la Stanford si Harvard e dezavantajat electoral in fata unor semi-analfabeti propusi de partidele „mari”!

 3. Mariana Duicu spune

  Competenta trebuie dovedita , viziunea…in functie de competenta iar independenta ,,discutabila..inca nu ne-a spus ce si unde lucreaza , din ce traieste ..!

 4. Ilisei Vasile spune

  Independent,ca un lup singuratic,in cautarea unei haite,ptr.a prinde ciolanul cel mare( pensie speciala!!!)

 5. xx spune

  Parlamentar independent=guvern tehnocrat.Daca nu esti in stare sa-ti faci un partid sau sa te afiliezi unui partid pe cara sa incerci sa-l schimbi stai acasa ca nu esti in stare de nimic,politica se face de catre partide nu de aventurieri chiar daca tata a avut bani sa te trimita la studii afara

 6. Nelu Un spune

  Interesant cu independenta asta. Bineînțeles că e relativa. Pana după alegeri apoi …negocierile

 7. Rusu Mihai spune

  Mai degraba neafiliat unui partid politic din Romania, in rest „canta” la fel ca si restul politicienilor din Romania care trec pe la ambasade, pro-UE si anti-populism pentru europeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate