Sebastian Burduja, ministru interimar al Educației

1

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va prelua interimatul Ministerului Educației, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu. Detalii despre demisie aici – click. Anunțul numirii a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Sebastian Burduja este originar din Neamț. CV-ul acestuia poate fi consultat aici – click.

Mă onorează propunerea Prim-Ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, de a prelua ca interimar portofoliul de ministru al educației. Sunt recunoscător pentru încredere și conștient de provocări. Misiunea mea este să asigur funcționarea administrativă a Ministerului Educației pe perioada interimatului.
Nicio reformă nu e simplă. Nicio schimbare de paradigmă nu e acceptată de toată lumea. Dar toate acestea trebuie făcute, iar fără România Educată nu poate exista România Viitorului. Diferența între un politician oarecare și un om politic care are o șansă să scrie pagini de istorie stă într-un singur cuvânt: asumare.
Am lucrat alături de Sorin Mihai Cimpeanu în Guvern și îi mulțumesc pentru implicare. L-am văzut de multe ori la treabă, inclusiv în nopțile de dinaintea examenelor naționale. A pus suflet în ceea ce a făcut ca ministru, inclusiv în zecile de dezbateri ale legilor învățământului, în toată țara. A ținut deschise școlile în pandemie, a crescut semnificativ premiile pentru olimpici, iar în sectorul 1 a făcut ceea ce mulți alții nu și-au asumat (iar unii și-au arogat doar meritele): redeschiderea bazei Cireșarii pentru comunitate. Sorin Cîmpeanu este și membru al PNL Sector 1 și îi mulțumesc pentru colegialitate.
Partidul Naţional Liberal are resursele necesare pentru continuarea reformelor curajoase în educație. Sunt convins de asta. Până atunci, prioritatea mea este gestionarea cu răspundere a treburilor de la MCID și Ministerul Educației.
Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje și gândurile bune. Înainte, împreună.
”, a transmis Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. vasile spune

    Măi da ce îl mai laudă Burduja pe Câmpeanu! Oare de ce?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate