Sebastian Burduja, lansare de carte la PUB Km0

13

Joi, 17 noiembrie, la PUB Km0 a avut loc lansarea volumului “Între speranță și deziluzie” de Sebastian Burduja. Alături de autor au fost  familia, prieteni, dar și numeroși susținători, amintim că Sebastian Burduja candidează la funcția de deputat în județul Neamț ca independent.

Volumul “Între speranță și deziluzie” a apărut la editura Curtea Veche și cuprinde între paginile sale vocea unei întregi generații de tineri care își doresc schimbarea în bine a unei țări în care oamenii sunt prinși între speranța unui viitor mai bun și deziluzia prezentului.

Volumul, dar și autorul au beneficiat de o prezentare făcută de Viorel Cosma (jurnalist) și Ion Strătilă (preşedintele Rifil Săvineşti).

Aparitia cărtii și tematica sa constituie o aparitie cu totul particulară în domeniul respectiv. As vrea să remarc câteva elemente de prezentare a problematicii abordate în timp si în domenii ce constituie chintesența tematicii cărții: democrație și anticorupție în România postcomunistă. Sunt cu totul particulare elementele din primele pagini, care obligă gustul cititorului de a nu renunța la nici una din ideile si punctele de vedere ale autorului. Aș mai adauga aplecarea autorului asupra diverselor exemple amintite si consemnate, luate din istoria marilor gânditori ai României începând din sec. XIX și până în prezent. În sfarsit, apreciez modalitățile de utilizare în tot cuprinsul cărții a bagajului formidabil de date prezentate prin documentele statistice realizate în mare parte, prin mijloace proprii.” a declarat Ion Stratilă-presedinte RIFIL.

Pentru Sebastian Burduja, volumul „Între speranță si deziluzie” reprezintă încununarea muncii a 10 ani de cercetare, a unui efort susținut si a dorintei de a aduce o nouă perspectivă în ceea ce priveste legătura dintre democratie și anticorupție.
„Cred că e prima lucrare care face o analiză calitativă a fenomenului corupției în România. E vorba de 62 de interviuri, pe care le-am derulat între anii 2007-2011 și care sunt de la actori din mediul privat, din instituții europene, procurori și vă invit să regăsiți câteva lucruri inedite despre cum percep ei evoluția corupției în România și cum poate fi combătut acest fenomen. Din câte stiu e singura lucrare care și-a pus problema daca a scazut coruptia in Romania, care a fost rolul UE si al celorlati parteneri externi sau dacă e meritul nostru? Vă las să descoperiți răspunsul în carte. Corupția duce la o lipsa de legitimitate a unui sistem democratic. O democrație este atat de puternica pe cat cetatenii ei. Dacă aceștia nu mai cred într-un sistem democratic atunci trecerea către o dictatură sau către o autocrație e foarte aproape. Ce facem? Oricât ne-am baza pe alte capitale, oricat s-ar implica, în ultima instanță România va fi o democrație adevarată numai prin noi înșine. Asta înseamnă că cei care ne conduc, încet-incet trebuie să fie schimbați de fiecare dintre noi, de către dvs. Fiecare dintre noi ne implicăm așa cum putem însă mesajul cărții este acesta: nu putem avea o democratie puternică, o Românie democratică demnă, dezvoltată până când nu vom avea lideri adevărați în poziții de decizie.” a menționat Sebastian Burduja.
Evenimentul a inclus, de asemenea, și o sesiune de autografe.

Mai multe detalii în următorul material filmat:

Sebastian Ioan Burduja (n. 1985) este licențiat în științe politice al Universității Stanford și absolvent al programului de dublu masterat în politici publice și administrarea afacerilor al Universității Harvard. În prezent este doctorand în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. A publicat articole pe tema democrației și a luptei împotriva corupției din România în jurnale de specialitate din Statele Unite și a colaborat cu reputați analiști politici, precum Larry Diamond și David Gergen. A lucrat ca specialist în cadrul unei instituții financiare internaționale cu sediul la Washington, D.C., concentrându-se pe dezvoltarea economică și politică a țărilor din Europa și Asia Centrală. A efectuat stagii de pregătire la Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa, compania de consultanță McKinsey & Co. și National Endowment for Democracy. Este cofondator al Fundației CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) și președinte fondator al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS). Este fondator și președinte al Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
13 Comentarii
 1. stefan spune

  Succes, domnule Burduja, chiar daca ati pornit intr-o „misiune imposibila”!Nemtenii au mai avut sansa de alege oameni tineri, de buna-credinta, dar au mers tot pe mana baronilor si smecherilor locali!Eu m-as bucura ca macar unul din cei opt deputati de Neamt sa vina din afara „sistemului”, sa nu asculte de sefi de partid semi-analfabeti si sa-si poata servi comunitatea liber de orice constrangere in afara de morala unanim acceptata…

 2. Dumitrita Vieru spune

  Domnule SEBASTIN BURDUJA va doresc sa nu sperati ci sa infaptuiti ca sa nu ne deluzionati. Va doresc succes pentru ca am incredere in oameni destepti.

  1. Sebastian Burduja spune

   Vă mulţumesc pentru aceste gânduri! Vă invit să completaţi formularul de la următorul link pentru a rămâne la curent cu toate acţiunile noastre din campanie şi de după. http://www.burduja.ro/participa

 3. Stefan Hauta spune

  27ani,speranță,pentru,fraieri!?……,nu merităm m-ai mult!?.

  1. Sebastian Burduja spune

   Merităm mult mai mult, stimate domn. În carte încerc să analizez motivele pentru care suntem atât de jos, deși avem resursele necesare pentru a fi mult mult mai sus. România merită mult mai mult, însă actuala clasă politică s-a asigurat să nu atingem acel potențial.

  2. Stefan Hauta spune

   ”AVEȚI DREPTATE”…..EXPLICAȚI!!!??”CAUZA”!?.

 4. Andrei obreja spune

  Sebastiane se vede ca esti pregatit. Te-au invatat solutii profesorii aia? Cred ca stim cu totii ca trebuie schimbatä clasa politica. Dar trebuie sa vina cineva cu solutii. Tu ce solutii ai?

 5. Gino Stefano spune

  Din genul …. scriitori de după gratii , mă scuzați de viitor pușcăriaș . E sătulă lumea de asemenea specimene , vrem fapte nu vorbe . Suntem sătui !

  1. Sebastian Burduja spune

   Stimate domn, am scris această carte în timpul studiilor, la Harvard şi la Stanford, nu după gratii. Îmi pare rău că în prezent publicarea unei cărţi începe să fie asemănată cu o infracţiune. Vă invit să citiţi rezultatele mele de până acum, nu am nimic în comun cu politicienii de meserie. http://www.burduja.ro/rezultate

 6. Sorin E-Politic Maier spune

  Draga Sebastian „sper” sa pot lectura si eu cartea ta dar din titlu reiese ca resemnarea prin ultimul colac de salvare al sperantei nu va ajuta pe nimeni daca diagnosticul este eronat. Poporul are nevoie de un un proiect maret si un tel caruia sa i se alature si de aia si-a si trimis lastarele fragede in afara ca sa se pregateasca pentru asta. Oferiti acest proiect vizionar si toti se vor alatura sa il infaptuiasca revenind imediat in tara. Asa ca nu deziluzia si speranta i-au dus pe drumul asta ci doar spiritul de conservare in fata navalitorilor asa cum s-a mai intamplat de atatea ori in istoria tarii noastre cand nu au renuntat niciodata la asi prezerva viitorul. Determinarea exista doar lideri vizionari nu au aparut inca.“Give the world the best you have, and the best will come to you.” – Madeline Bridge / “Nothing can withstand the power of the human will if it is willing to stake its very existence to the extent of its purpose.” – Benjamin Disraeli / “There is no telling how many miles you will have to run while chasing a dream.” / “When a man is willing and eager, the gods join in.”
  Si acum doar ultima parte ” ….. Persistence and determination alone are omnipotent. The slogan “press on” has solved and always will solve the problems of the human race” – Calvin Coolidge”

 7. Cristian Vieru spune

  Va asteptam la Roman

  1. Sebastian Burduja spune

   Joi la ora 18 are loc lansarea cărții la Roman. Revin cu detaliile. Va mulțumesc!

 8. Aura Dramaqueen spune

  Poporul este deziluzionat! Nu mai are incredere in fantome!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate