Seară dedicată etnofolclorului, la Târgul de Crăciun de la Neamț

0

Seara de vineri, 9 decembrie, în cadrul Târgului de Crăciun la Neamț, a fost dedicată etnofolclorului. Astfel, pe scena de la Curtea Domnească au urcat Ansamblul nemţean „Izvoarele Borcutului” şi Ansamblul „Ştefan Vodă” din Căpriana, Republica Moldova.
Ansamblul nemţean „Izvoarele Borcutului”, coordonat de directorul Căminului Cultural din comună, Petrică Iliescu, a adus în atenţia publicului dansul, cântul şi jocul popular moştenit din moşi-strămoşi.

După momentul artistic oferit de Ansamblul nemţean, pe scenă au urcat cei opt artişti ai Ansamblului Etnofolcloric „Ştefan Vodă”. Ansamblul de peste Prut, coordonat de starostele şi cobzarul Tudor Ungureanu, a reaprins în inima tuturor celor prezenți un sentiment puternic de patriotism. Prin cântec, joc și dans, acest grup veritabil de haiduci promovează dragostea de neam, patrie și limbă română, de peste 30 de ani.

De asemenea, o prezență aparte în cadrul Târgului de Crăciun a fost Cătălin Botezatu. Designerul, aflat zilele acestea în vizită la Piatra-Neamț, la invitația Consiliului Județean, a fost surprins și încântat de frumusețea Târgul de Crăciun.
„Am venit la invitația Consiliului Județean și pot să vă spun că sunt uimit și plăcut impresionat. Este un Târg de Crăciun extraordinar, într-o loc foarte frumos. Eu întotdeauna admir clădirile. S-a ales foarte bine locul Târgului, aveți un patinoar, este o scenă pe care tot timpul se desfășoară spectacole, unde vin tot felul de artiști. A fost Smiley, vine Lidia Buble. Dacă la prima ediție a fost așa, sunt sigur că următoarea va fi și mai reușită.  Felicitări organizatorilor! […] Promit că la anu’, dacă am să pot, am să vin să fac şi o prezentare de modă.” a declarat Cătălin Botezatu.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate