Seară de poveste la „Vacanțe Muzicale” alături de Horia Mihail, Răzvan Suma și Traffic String

Ce de-a patra seară a „Vacanţelor Muzicale”a fost deschisă de pianistul Horia Mihail și  violoncelistul Răzvan Suma. Cei doi muzicieni au venit în fața publicului meloman cu un program ce a conținut lucrări de Johannes Brahms și Robert Schumann.

”Am revenit în Piatra-Neamţ după exact trei luni, în sala Teatrului Tineretului, unde am întâlnit un public entuziast. Felicitări pentru pianul achiziționat, este un lucru extraordinar pentru comunitatea dumneavoastră. Mi-a făcut mare plăcere să fiu invitat pentru prima oară la aceste „Vacanțe Muzicale” și sper să revin cât de curând în orașul dumneavoastră.”, a declarat pianistul Horia Mihail.

N-am mai cântat în Piatra-Neamț de zece ani de zile și m-am simțit foarte bine pe scenă alături de Horia Mihail, care îmi este partener profesional de foarte mult timp. Îi urez  mulți ani acestui festival. Mi se pare extraordinar că așa ceva se desfășoară de atât timp în România. Vreau să-i felicit pe toți cei implicați, pentru că îmi dau seama ce efort este să organizezi, să susții și să inviți muzicieni de cea mai bună valoare la un astfel de festival.”, a menționat violoncelistul Răzvan Suma.

”Mulțumim pentru această seară minunată. După cum vedeți, toată lumea a fost încântată de prezența dumneavoastră pe scena <Vacanțelor Muzicale>”, a punctat doamna Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

La ora 21:00, publicul și-a îndreptat pașii spre Piața Turnului pentru a urmări concertul susținut de formația Traffic Strings, sub conducerea muzicală a lui Lucian Moraru. Grupul instrumental și-a încântat publicul cu un repertoriu variat ce a cuprins lucrări compuse de: Antonio Vivaldi, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Erik Satie, Dmitrie Șostakovici, Sting, Ennio Morricone, Astor Piazzola Camille Saint Saëns și Pablo de Sarasate.

„Este excepțional că undeva în România un festival a ajuns la a 44-a ediție. Este fabulos, nu trebuie să ne ferim de cuvinte. Noi cântăm muzică clasică. Sigur, astă seară repertoriul va fi unul mai variat, o să abordăm și alte genuri: tango, muzică sud-americană. ” a  precizat Gabriel Gheorghe, violonist în cadrul grupului instrumental Traffic Strings.

- Apreciază pagina -

1 Comentariu
  1. Sara Stroici spune

    A fost o seară de poveste, într-adevăr, și este o mare bucurie să văd ca a reînviat spiritul (si totodata scopul) inițial al festivalului, și au fost invitați extraordinari. Sper ca până anul viitor să ne învățăm să nu mai aplaudam între părțile sonatelor.. Și la final, să nu se mai fure aplauzele si bisul artiștilor.. În rest, toata stima pentru un festival care mă face mândră de orașul meu!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate