Se scumpește gunoiul la Piatra-Neamț

1

taxeÎn 2006 a fost dată o lege care spunea că la fiecare tonă de gunoi dusă la gropile de gunoi trebuie plătită o taxă suplimentară de 80 lei pe tonă. Ca la orice lege, normele de aplicare au întârziat să apară și toată lumea s-a culcat pe o ureche. În baza acestei legi am informat cititorii încă din anii trecuți că sunt mințiți de politicieni și unii colegi din presă când li se spune că va scădea prețul la gunoi, deoarece era inevitabil ca mai devreme sau mai tarziu să apară și normele de aplicare și prețurile să crească, nicidecum să scadă cum era mințită în scop electoral populația.
Acum au apărut normele de aplicare și primăria nu are voie să acopere această taxă, deci ea va fi adăugată la prețul gunoiului. Astfel, acesta va crește cu  7,34 %, adică de la 6,81 lei la 7.31 lei, deci cu 50 de bani.
Cazul municipiului Piatra-Neamț este totuși unul fericit, deoarece Brantner duce la groapa de gunoi doar 21% din ce colectează, restul fiind reciclat, dar în celelalte localități din Neamț sau în alte județe situația este mult mai rea, deoarece nu se reciclează nimic, iar prețul la nivelul populației va crește cu 2 lei, nu cu 50 de bani ca la noi.
Presupunem că cei care citeau ziarpiatraneamt.ro anii trecuți nu sunt luați pe nepregătite de această veste și ne pare rău că am avut dreptate cu aceste majorări de prețuri. Am fi vrut măcar de data aceasta să ne înșelăm și să fi avut dreptate politicenii mincinoși din Neamț și colegii din presă care amplificat discursurile mincinoșilor cu ”avem cel mai mare preț la gunoi și apă … le vom scădea… etc. etc.”.
Acum, toată lumea așteaptă o minune de la Guvern, o Ordonanță de Urgență prin care să se amâne aceste scumpiri, dar chiar și așa vorbim de o amânare, nu de o rezolvare, fiind vorba de o taxă recomandată de UE și asumată de România.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. xx spune

    Cine si cum a stabilit ca fiecare pietrean produce 100 kg de gunoi lunar adica 2,7 kg de gunoi zilnic (platim 8 lei de persoana lunar pentru fiecare pietrean de la 0 la peste 100 de ani) ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate