Se pregătește o mare țeapă pentru catolicii români care vor participa la slujba ținută de Papa Francisc, la Ciuc

5

Surse de încredere din conducerea UDMR ne-au declarat că slujba pe care o va ține Papa Francisc în România la Șumuleu Ciuc va fi tradusă la microfon doar în maghiară. Românii prezenți nu vor înțelege nimic.

Pentru a acoperi cea mai mare aroganță față de România, organizatorii plănuiesc să pună la dispoziția românilor o traducere online prin cadrul unei aplicații ce poate fi accesată de pe telefon.

Desigur că organizatorii, ca de altfel oricine are cunoștințe tehnice minime, știu că nu va merge o astfel de aplicație de pe dealul de la Miercurea Ciuc. După ce se vor conecta simultan primele mii de oameni se termină și banda de internet de la releu și conexiunile disponibile și pică chiar și comunicațiile.

Noi, în calitate de jurnaliști, mergem la această sărbătoare an de an și niciodată nu am avut semnal să susținem o transmisie live sau să trimitem în timp real poze sau mici filmări. Chiar și semnalul de telefonie mobilă pică când mai mulți oameni folosesc simultan comunicațiile acolo.

Deci, urmează cea mai mare țeapă pe care au luat-o vreodată românii la ei în țară. Vine Papa Francisc și ține o slujbă care NU va fi tradusă în Română sau o limbă de circulație internațională, ci în maghiară.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Ionescu Elena spune

  Bine ne face ! TRAIASCA PSDul !

 2. xx spune

  Numai ca prostia nu este acolo unde o clameaza unii ci cu totul in alta parte invocindu-se un patriotism foarte prost inteles.Nu sint nici catolic si nici ungur dar la marea bucurie a venirii papei in Rominia nu credeti ca ar trebui sa se bucure toti catolicii indiferent unde sint ei si de ce nationalitate?.Sfintul parinte tine in Romania 3 slujbe,cite una in Bucuresti si Iasi unde fiind populatie majoritar romaneasca,slujbele se traduc in romina,iar la Sumuleu Ciuc unde an de an se organizeaza pelerinaj si sluba a catolicilor unguri,fiind si majoritari traitori in zona,nu vi se pare normal sa se bucure si ei de vanirea papei ascultindu-l tradus in maghiara?.Citi dintre romani se duc an de an la Sumuleu unde ce sa vezi slujbele se tin in maghiara,si citi romini se vor duce anil acesta sa aiba cineva asemenea pretentii absurde?.Intoleranta religioasa a dus de multe ori la razboaie.Dumnezeu ne cere sa ne iubim intre noi fiind frati in credinta,si ar trebui daca nu ne iubim sa fim macar toleranti

 3. Qwerty4 spune

  Asa ne trebuie…am depasit cu mult notiunea de toleranta.ne-am indreptat catre prostie cu pasi repezi.

 4. Horciu DANIEL PRIMAR al Comunei savinesti spune

  Doamne fereste! Sunt căsătorit de 27 de ani cu o femeie catolică ( nu ceangauca….) ci catolică cu origini în Austria. Întotdeauna am respectat aceste origini. Copilul nostru este botezat ortodox dar respectul pentru originile catolice a fost pe primul rand. Nu pot sa cred ca PAPA va susține în limba maghiară o slujbă religioasă. Voi incerca sa fiu acolo si ” voi arunca cu ouă fierte ” daca slujba va fi in limba … Sigur PAPA nu va face asa ceva!!!!!

 5. Adri spune

  Daca va fi asa atunci chiar romanul e batut in cap , nici Papa nu ne mai salveaza !mare pacat ar fi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate