Se pare ca nu exista riscul de a ramane cu un singur neuron

1

Stiri NeamtMit: Celulele neuronale nu se pot inmulti. Fiecare om se naste cu un numar finit de neuroni, dintre care o parte sunt distrusi definitiv, fapt care contribuie la pierderea memoriei.

Realitate: Aceasta conceptie a fost eliminata in stiinta de cativa ani buni, cand cercetatorii au descoperit ca toate animalele vertebrate continua sa produca noi neuroni in decursul vietii. S-a demonstrat recent ca noile celule sunt implicate activ in formarea memoriei. Alte studii au sugerat ca anumite tipuri de anti-depresive ajuta la cresterea numarului de neuroni, in timp ce depresia contribuie la inhibarea celulelor creierului. Date cu privire la acest fapt au fost prezentate in anii 60 si 80, insa au fost respinse deoarece contraziceau teoriile existente pana atunci.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. florin spune

    serios? si politistul ala care aduna „sase si cu doi care au coborat = sapte” cum ramane? e depresiv si are celulele inhibate de medicamente?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate