Se hrănesc mistreții pe fondurile de vânătoare ca să nu coboare în sate

1

mistretiIarna, animalele sălbatice duc lipsă de hrană, iar acum, la început de primăvară, încep să iasă să caute de-ale gurii, multe dintre ele având și pui. Este și cazul mistreților, renumiți pentru pagubele făcute în gospodăriile nemțenilor când nu găsesc mâncare în pădure.

„În punctele de hrănire a mistreților am identificat și peste 7 exemplare pe câte fiecare punct. A trebuit să suplimentăm cu furaj (porumb ), fiindcă există riscul să coboare în sate. Ultimul atac al unei gospodării la Ceahlău a fost prin toamnă. Oricât de bună ar fi gospodărirea fondului, există aceste riscuri. Se exploatează foarte mult și peste tot și asta este o problema pentru tot fondul cinegetic national.”, spun reprezentanții Asociației Lupul Cenușiu din Neamț, cei care gestionează fondurile de vânătoare din zona Ceahlău.

Conform evaluărilor, România deține un număr de circa 62.000 de exemplare de mistreți.  Mistrețul este omnivor, consumă cu mare plăcere ghinda și jirul, sau, în lipsa acestora,  consumă plante agricole, cauzând pagube însemnate. Hrana de origine animală constă în rozătoare, șoareci, insecte, pui de alte animale care nu se pot apăra etc. Dușmanii lui naturali cei mai importanti sunt urșii, lupii și râșii. Lupii îi ucid mai cu seamă iarna, când sunt mai vulnerabili și se mișcă greu prin zăpadă.


Sursa foto: Arhivă AVPS Lupul Cenușiu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Daniela Stefan spune

    Si dupa ii vaneaza

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate