Se demontează rețeaua pentru troleibuze

7
FOTO: Florin Zaharia

Florin Zaharia, membru al USR Neamț, transmite printr-o postare pe Facebook faptul că se demontează rețeaua pentru troleibuze.

Aleșii nemțenilor distrug cea mai noua rețea de troleibuze din țara. Am tot sperat, până astăzi, că autoritățile locale și județene vor apleca urechea la doleanțele cetățenilor și nu vor pune în aplicare planul de a distruge rețeaua electrică existenta aflată în administrarea SC Troleibuzul. Au fost nenumărate acțiuni, petiții online, apeluri publice, pentru salvarea celei mai noi rețele din țară și chiar extinderea celui mai ecologic mijloc de transport. Am sperat, până astăzi, când a început demontarea actualei rețele. Când în alte orașe se investește pentru întreținerea și dezvoltarea transportului ecologic, la noi se face ce s-a făcut constant în ultimii 30 de ani: se distruge tot ce s-a construit înainte. Chiar dacă o fac cu pixul în mână sau prin voturile din consiliul local și judetean de obicei, nu ar ezita nici să pună mâna pe flex dacă e vorba să iasă profit. P. S. Dacă rețeaua este depășită tehnic, cum se vehiculează, de ce se scot firele cu atâta atenție? V-ați mira dacă veți afla că vor fi folosite în alt oraș, unde transportul ecologic este apreciat?”, precizează Florin Zaharia.

Am cerut lămuriri suplimentare de la Consiliul Județean Neamț în acest sens. Întrucât rețeaua nu mai este utilizată momentan, s-a luat decizia dezafectării și depozitării acesteia pentru a preveni furtul și uzura cauzată de factorii de mediu.

„Societatea DRUPO care a prezentat oferta cea mai bună dezafectează și depozitează rețeaua electrică. Astăzi a fost prima zi de lucrări, au început dinspre Săvinești. S-a amenajat un depozit special în cadrul DRUPO, cu pază și supraveghere video. Nu se vinde nimic, doar se depozitează.”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției.

FOTO: FLORIN ZAHARIA / Facebook

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Florin spune

  Unde sunt USR-istii si liberalii lu peste prajit ? Oamenii lui Andrei Carabelea care poza alaturi de Sebastian Burduja ( un alt fiu al camarilei postdecembriste care a pus umarul si devalizat bancile din Romania aka Bancorex) ? Ce mai plangeau bauetii si puneau poatra peste piatra pe platforma devastata de la Savinesti ? Recunosc sunt unul care a pus botul atunci ( neinformat – vina mea si care le-am dat cec in alb ca-s tineri) Acum au mai imbatranit si mancat ceva rahat politic iar „Fratii” lor de ei pusi la butoane la Drupo repeta istoria. Las’ ca maine intindem fire intr-un lant uman de la Piatra la Savinesti ca simbol …. e un mesaj pt viitoarea lui campanie. M _ _ e PSD s-a transformat in M_ _ e Pietreni !

 2. Florin spune

  Nu mai bine lasam acolo reteaua decat sa rugineasca in depizite ? Nu mai bine se construiau troleibuze si cu baterii in felul acesta se ” lungea traseul ” ? Dar cand lasi pe altii pe acelasi traseu si cu plecari la doar 10 minute inainte ce te astepti ? E bine ca mai castiga unii din demontat altii ca le tin in chirie si nu vor fi puse inapii ca n-or sa mai corespunda si vin altii alta licitatie si aduc alte ruginaturi din alta parte. Bravo ! Daca nu esti in stare sa produci macar nu strica ! Asa a fost cu Savinesti-ul si alte platforme industruale si fabrici din zona. Le demonteaza smecherii le dau la ” fier vechi” si le pun de bune in alte parti. Ca acolo vb de bani multi.

 3. alex spune

  bravooo

  in sfarsit… de cand asteptam sa taie naibii sarmele alea inutile

  troleibuzele nu mai functioneaza de vreo 5 ani pe aceste rute

  sa se aduca autobuze electrice, sunt mai fiabile, sunt mai noi, sunt mai eficiente decat retele vechi de troleibuze

  1. Incompentule spune

   Cum sa zici ca autobuzele electrice sunt mai fiabile, merg 4-5 curse si raman fara baterie si dupa cu ce transporti calatorii?
   Cand e ger ce faci cu ele, ca acumulatorii se descarca mult mai rapid.

  2. Sârbescu spune

   …când caști ochii la sârme, fără minimă documentare! …mulți care râd în soare ca tâmpii

   1. Sorin spune

    Reţeaua de transport electric pe trasee fixe implică două lucruri:
    1. Prezenţa unui flux constant de călători suficient de mare astfel încât să facă rentabile traseul respectiv.
    2. Cheltuieli mari cu devierea traseului în caz de întrerupere a energiei electrice sau a altor calamităţi.
    Autobuzele electrice reprezintă viitorul transportului în comun. Itinerariile, ciclograma şi programul de lucru al şoferilor se pot adapta foarte uşor condiţiilor de exploatare specifice autobuzelor electrice. Ca să nu mai pun la socoteală că sunt mai silenţioase decât troleibuzele şi pot circula în orice moment pe alte trasee decât cele de bază, în caz de nevoie. De asemenea, înfiinţarea şi desfiinţarea de linii se face cu costuri 0.

    Deci, desfiinţarea troleibuzelor şi eliminarea reţelei de contact este o idee excelentă. Rămâne însă de văzut dacă într-adevăr se vor aduce autobuze electrice şi nu dube. Aici e problema, de fapt.
    Este o certitudine faptul că din motorină trăieşte bine toată lumea, aşa că…

 4. Dumitru spune

  O mare greseala.Mare păcat sa demontezi un obiectiv ce s-a realizat in primii ani de libertate.Cine garantează pastrarea materialelor și reinstalarea.Asa a început și distrugerea industriei ,a locurilor de munca,iar tinerii noștri sunt sclavi in Europa și aiurea,se îmbolnăvesc,sunt stresați și manipulați.Vai de țara noastră ,ca praful se alege .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate