Se construieste de zor la noul ghetou din zona fostului poligon militar din Valeni

2

Primaria Piatra Neamt construieste in zona fostului poligon militar de la Valeni, undeva in mijlocul unui camp, un nou ghetou unde sa fie mutati unii asistati social si aici vorbim de cei din zona Muncii care au terorizat cartierul Maratei, furand tot ce se poate si de cei din zona Speranta, care au disperat locuitorii acestui cartier.

Dupa cum am vazut la fata locului, desi lucrarea e terminata oficial de pe data de 22.07.2011, in realitate ea nu este nici la jumatate. Despre sumele investite nici nu mai comentam si ne multumim ca cel putin la aceasta lucrare s-a mimat o licitatie electronica. Capacitatea noastra de intelegere a organizarii unui santier nu face fata la procesarea informatilor de la fata locului unde la aceasta lucrare la care s-a depasit termenul de executie, astazi, la ora 11.00, lucrau doar 3 oameni care construiau, teoretic, 30 module de locuinte cu cate 2 camere fiecare. Parerea noastra este ca in acest ritm e nevoie de vreo 3 generatii de muncitori ca sa termine lucrarea. Dar ce conteaza, oricum nu ii pasa nimanui.
Initial suntem tentati sa fim fericiti ca vom scapa de infractorii jegosi care ne terorizau orasul, dar daca privim lucrurile cu atentie vom observa ca de fapt si de drept nu se rezolva o problema, ci se muta in alta parte, iar cei care ne terorizau doua cartiere din oras vor teroriza acum cartierul Valeni, unde vom asista la incidente grave, deoarece daca la oras mai mergea cum mai mergea, la Valeni localnicii sunt mai „din topor” si le vor lua gatul sau le vor da foc si totul din cauza unei asistente sociale aplicate total eronat la noi in Piatra Neamt.
Daca la primaria din Piatra Neamt ar exista cineva care sa gandeasca si sa aiba in dotare un abac sau o numaratoare, ar vedea cam cat cheltuieste comunitatea cu intretinerea acestor asistati social si cat mai cheltuieste ca sa renoveze inainte si dupa plecarea lor din cate un loc si ar putea observa cu ochiul liber ca ar fi mai economic sa ii dea fiecarui asistat socaial cate 500 euro pe luna ca sa se descurce cum poate cu acesti bani.
Nu vrem sa judecam pe nimeni, dar din cauza faptului ca lucrurile sunt exagerat de evidente avem suspiciuni ca intentionat se aplica gresit principiile asistentei sociale in Piatra Neamt pentru ca cineva sa profite de pe urma contractelor ce se fac pentru ridicarea periodica a locuintelor sociale sau pentru renovarea spatiilor distruse de unii asistati social. Vorbim aici de miliarde de lei vechi cheltuiti nejustificat cu asistenta sociala in Piatra Neamt pentru ca nu exista nicio lege in Romania care sa oblige autoritatile locale sa cheltuiasca bani pe cladiri distruse de oameni care nu sunt trasi niciodata la raspundere sau sa plateasca utilitati nelimitate pentru anumite persoane.
Se pare ca noi, oamenii normali, suntem foarte prosti si ne meritam soarta. Daca oricare dintre noi se impiedica maine pe scari la primarie si sparge un geam, il va plati sigur, dar daca am fi asistati social si am distruge o cladire intreaga nu ne-ar deranja nimeni. Noi astia care suntem mai prosti si muncim zilnic, daca nu ne platim curentul ne este taiat imediat. Daca am fi asistati social am avea curent cat de mult vrem noi, gratis, si exemplele pentru care trebuie sa ne simtim ca niste papagali prosti in fata autoritatilor locale pot continua.
Nu vrem sa inteleaga cineva gresit. Asistenta sociala este o necesitate si oamenii aflati in nevoi trebuie ajutati de autoritatile locale. Dar de la a ajuta un om pana la a-i da utilitati si resurse ce depasesc cu mult salariul unui medic sau al unui profesor mi se pare o lipsa totala de respect fata de banii contribuabililor pietreni.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. cipandeil spune

    si de jur-imprejurul amplasamentului sa se construiasca un zid de beton de vreo 2 metri inaltime si cu sirma ghimpata (ca la Baia Mare)… ca sa nu sa piarda vreun purandeu prin padurea din apropiere…

  2. cetatean_revoltat_apolitic spune

    Si dupa ce vor fi dusi acolo , sa inteleg ca vine ANTONESCU sa-i „numere” :)) .

    Indiferent unde vor locui aceasta categorie de „sporturile lor din nastere ” NU se vor lasa ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate