Scrisoare pentru părinţi

0

În săptămâna 11 – 15 octombrie 2010, poliţistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalităţii au intensificat activităţile preventive în scolile din municipiul Piatra Neamţ. Activităţile preventive se înscriu în cadrul planului de măsuri iniţiat la nivel naţional, denumit generic „SCOALA ÎN SIGURANŢĂ”. Scopul întâlnirilor cu elevii nemţeni este informarea acestora cu privire la consecinţele comiterii de infracţiuni, a faptelor cu violenţă ce se pot săvârsi în incinta si în perimetrul adiacent scolilor. Prin aceste întâlniri poliţistii urmăresc identificarea unor soluţii si modalităţi de autoprotecţie, în vederea prevenirii victimizării elevilor. Poliţistii vor contacta directorii unităţilor de învăţământ, cu care vor purta discuţii pentru prevenirea producerii incidentelor în scoli si pentru identificarea unor soluţii în vederea asigurării pazei la unităţile scolare. Poliţistii de prevenire vor distribui materiale cu caracter informativ pentru a fi expuse la avizierele scolilor, pentru ca fiecare elev să ia la cunostinţă despre: consecinţele ce decurg din comiterea de către minori a faptelor penale, unde se pot adresa în cazul în care au date despre comiterea unor infracţiuni, precum si sfaturi utile pentru prevenirea victimizării lor.
Deoarece educaţia unui copil începe în familie, pentru sensibilizarea părinţilor poliţistii de prevenire au redactat o scrisoare dedicată în exclusivitate celor care au copii. Scrisoarea va ajunge la părinţi prin intermediul diriginţilor de clasă.
SCRISOARE PENTRU PĂRINŢI
Aproape că nu trece o zi fără o stire legată de agresivitatea din instituţiile de învăţământ: eleve violate, filme obscene cu “actori” juvenili din scoală, înjurături, ameninţări, pumni, înjunghieri.
Septembrie 2010… elev înjunghiat în zona unui liceu din București…
Septembrie 2010… elev înjunghiat de alţi colegi intr-un parc din Timisoara…
Octombrie 2010…. elev din Craiova înjunghiat în faţa liceului în care învaţă…
Octombrie 2010… elev ameninţat si agresat în faţa unui liceu din Piatra Neamţ; tatăl acestuia agresat….
Pentru copii se sterg usor graniţele dintre faptele pedepsibile si simplele lovituri, dacă acestea nu le-au fost explicate corect din timp si nu li s-a vorbit clar atât despre urmările acestor fapte pentru victimă, cât si despre consecinţele lor pentru părinţi.
Mulţi tineri pot fi ţinuţi departe de cariera de criminal dacă părinţii si alte persoane care se ocupă de educarea copilului stiu despre ce este vorba si acţionează rapid si eficient pentru a-l opri să alunece pe o pantă gresită.
Cei mai mulţi dintre tinerii care au comis fapte antisociale au dat vina pe anturaj… Cunoasteţi ANTURAJUL copilului dumneavoastră?
– Stiţi cu cine îsi petrece timpul liber? Ce preocupări are?
– Sunteţi sigur ca stie să discearnă intre bine si rău?
Suntem siguri ca nu vă doriţi ca si copilul dumneavoastră să devină o victimă ca în cazurile menţionate… Să găsim soluţii împreună!
– învăţaţi-l sa fie mulţumit de el asa cum este, altfel poate acumula frustrări care duc la ură sau chiar violenţă;
– testaţi felul cum cheltuieste sumele de bani de care dispune, iar în caz că aveţi îndoieli staţi de vorbă cu el;
– urmăriţi comportamentul copilului, observând dacă deţine bunuri pe care nu i le-aţi cumpărat dumneavoastră;
– explicaţi-i ce urmări pot avea comiterile de fapte antisociale (distrugerea unor lucruri sau bunuri, lovirile, faptele cu violenţă, furturile si tâlhăriile).

Acordând mai multă atenţe copiilor dumneavoastră, preocupărilor sau prietenilor lor îi puteţi feri de necazuri si vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de linistea familiei dumneavoastră. Manifestarea deschisă a afecţiunii este cel mai important garant pentru un copil echilibrat si sănătos, iubirea fiind forţa cea mai puternică si zestrea cea mai de preţ cu care ne putem înarma într-o lume violentă, străină si stresantă. Stop violenţei in rândul copiilor!!!

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate