Școlile din Neamț, pregătite pentru reîntoarcerea elevilor din anii terminali

1

Începând de marți, 2 iunie și până vineri, 12 iunie, elevii din anii terminali se vor întoarce la școală, pentru cursurile de pregătire ce vizează examenele finale.

Pentru elevii care nu vor dori participa fizic la pregătirea pentru susţinerea examenelor naţionale vor fi organizate activităţi de pregătire online sau de pregătire alternativă.

Școlile sunt pregătite. Sunt dotate cu termoscanere, dispensere puse la intrare, trasee marcate. Este o mobilizare, după părerea mea, exemplară. De asemenea, școlile a primit și sprijinul autorităților locale. Ministerul a trimis spre UAT-uri banii la timp pentru finanțarea complementară. Nu se pune problema lipsei resurselor. ”, a precizat prof. Mihai Obreja, inspector școlar general.

Totodată, inspectorul școlar general Mihai Obreja estimează că elevii din rural vor prezenți în școli în număr mai mare, iar în urban vor fi ceva mai puțini.

În învățământul online, în rural, au mai fost probleme și atunci vin la școală și recuperează, sunt două săptămâni în care se poate lucra. În urban, probabil, numărul va fi ceva mai mic. Programa este oricum până în 11 martie, exact când s-au suspendat cursurile. În data de 11 martie era pregătită și simularea, se lucrase și înainte pe subiecte de examen.”, a mai menționat prof. Mihai Obreja.

De asemenea, DSP-ul are obligația să trimită cu 24h înainte către ISJ Neamț o list cu persoanele confirmate cu COVID-19, care fac parte din familiile elevilor care se reîntorc la școală. UAT-urile vor urma aceeași procedură, vor transmite școlilor, cu 24h înainte, o listă cu persoanele aflate în carantină, izolare, care au legătură cu elevii care se reîntorc la școală.

Prof. Mihai Obreja, inspectorul școlar general al ISJ Neamț, a transmis și un mesaj de încurajare copiilor, dar și părinților, aflați în fața examenelor naționale: „Copiii și părinții să nu fie îngrijorați de aceste examene. Le vom trece cu bine împreună.”

Regulile care trebuie respectate în unitățile de învățământ:

  • la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților
  • participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinți după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora
  • parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitatea de învățământ se va realiza pe un traseu bine delimitat și semnalizat
  • la intrarea în unitatea de învățământ vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini)
  • în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS CoV-2
  • unitățile sunt dotate permanent cu săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini
  • durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă va fi de cel mult:3 ore pentru elevii de liceu
  • 2 ore pentru elevii de gimanziu
  • 4 ore pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale
  • pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic
  • în sălile de clasă activitățile/examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi/candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m față de altul
  • pupitrele/băncile vor fi individualizate/prestabilite  și, de asemenea, se va asigura reprezentarea grafică a situării acestora la intrarea în sală (oglinda sălii)
  • colectarea măștilor se va face în locuri special, semnalizate corespunzător
  • la sfârșitul activităților, elevii vor primi o nouă mască de protecție.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Cristina spune

    „Școlile sunt pregătite….” declara dl insp.gen.! Ce a făcut Ministerul Educației ( al cărui reprezentant in teritoriu este ! )ptr.pregătirea școlilor ?A „somat” directorii să se descurce,să solicite la primării bani, sa caute singuri. măști, gel dezinfectant etc. Unde sunt măștile promise cu surle si trâmbițe de d na ministru ?In afară de ordine și dispoziții schimbate de pe o zi pe alta ,ce a făcut MEN ptr elevi și pentru personalul din învățămînt ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate