Școala Altfel în cimitirul orașului Piatra Neamț

1

Având în vedere faptul că ne apropiem cu pași repezi de săptămâna „școlii altfel”, am dorit să fim la curent cu interesele și activitățile extrașcolare al elvilor nemțeni. Ce este „Școala Altfel”?

„Școala Altfel” este un program școlar, propus de Ministerul Educației, inițiat în 2011 care își propune să pună în valoare talentele, pasiunile si capacitatile elevilor in diferite domenii și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte non-formale. Fiecare instituție de învățământ își poate stabili propriul program de activități pentru copii, pe baza propunerilor primite de la elevi, cadre didactice sau părinți.

Dacă ne gândim la trecut pentru câteva momente ne amintim că și generațiile trecute au avut parte de numeroase activități extracurriculare, însă sub o altă formă sau sub o altă denumire. În mediul rural, în trecut, elevii mergeau la cules cătină și măceșe, la strâns gunoaie din anumite zone rurale, sau participau la activități de curățenie sau de întreținere a unor clădirii, inclusiv a școlilor sau grădinițelor din sat (sunt convinsă că erau mai multe, dar cam asta imi amintesc eu…).

Nu trebuie să uităm însă faptul că acum ne aflăm în era tehnologiei, iar dacă în trecut vorbeam despre elevi precum Mihai, Matei, Georgel sau Ionel, astăzi vorbim despre Tony sau Gamer X… Să nu uităm nici că vorbim de o generație de elevi depășită și plictisită de activitățile culturale sau educaționale de care se bucură în timpul orelor de curs sau în afara acestora. Acum vorbim strict de generații de elevi care sunt permanent la curent cu ultimele noutăți în domeniul tehnologiei și al jocurilor pe calculator, care pot înregistra și studia îndelung anumite subiecte sau momente care prezintă maximul de interes în opinia acestora.

Fiindcă nu avem intenția de a vă plictisi sau obosi inutil cu acțiunile sau activitățile obligatorii sau opționale pe care le desfășuram noi, generațiile trecute, în afara orelor de curs, vă lăsăm să vă delectați și să vă minunați de interesele și locurile care stârnesc curiozitatea micilor noștri elevi nemțeni la ora actuală.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Andrei spune

    E fain când te duci prin cimitir noaptea şi deodată se întoarce pe partea cealaltă unu (boschetar) care doarme învelit în nailon pe un mormânt. Senzaţie unică. Totuşi, n-au avut curaj să coboare. 7/10.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate