Schimbări pozitive în administrația cimitirelor din Piatra-Neamț

13

cimitir2De la începutul acestui an, s-a schimbat conducerea firmei care asigură administrarea cimitirelor din municipiul Piatra-Neamț, fapt care a adus o serie de transformări pozitive. Acest fapt îmbucurător a fost semnalat și de primarul Dragoș Chitic, care, într-o conferință de presă de joi, 24 martie, a menționat că măsurile de îmbunătățire a administrării cimitirelor din municipiul Piatra-Neamț au fost demarate încă din anul 2015.

În acest sens, administrația cimitirelor, în colaborare cu Primăria Piatra-Neamț, a luat decizia începerii lucrărilor de întreținere și reparație a cimitirelor Eternitatea și Pietricica. Astfel, începând cu anul 2015 și, în special după schimbarea conducerii administrației cimitirelor, s-au demarat lucrări de igienizare prin strângerea gunoaielor, lucrări de reparație a rețelei de alimentare cu apă, introducerea serviciilor de ordine și pază și a monitorizării video. În cursul anului 2015 s-au efectuat 12 controale de la instituțiile abilitate în aceste sens (Garda de Mediu, ITM, OPC etc.) și nu au fost semnalate nereguli, nici sancțiuni. Totodată, redevențele prevăzute în contract au fost achitate integral pentru toate sumele datorate.

Din anul 2016 s-a realizat un plan concret de măsuri și sarcini, atât pentru concedent, Primăria Piatra-Neamț, cât și pentru concesionar, firma care administrează cimitirele, motiv pentru care urmează să se amenajeze aleile, să se introducă iluminatul public în zonele de intrare în cimitire, grupuri sanitare ecologice, montare de coșuri de gunoi și pubele în incinta cimitirelor, dar și pe străzile adiacente. De asemenea, s-au luat măsuri de igienizare a pârâului Borzogheanu și de instalare în viitor a unui gard din plasă de-a lungul său pentru a preveni aruncarea de deșeuri în albie.

Odată cu introducerea unor servicii de pază îmbunătățite s-a constatat o diminuare a problemei cerșetorilor care deranjau cetățenii ce participau la serviciile religioase din cimitire. Primăria municipiului Piatra-Neamț a oferit asigurări că va monitoriza în viitor buna administrare a cimitirelor din Piatra-Neamț. De asemenea, se caută soluții pentru obținerea unui teren de minim 10 ha care să poată găzdui un nou cimitir, întrucât cimitirele din Piatra-Neamț vor ajunge la capacitate maximă în circa 3-4 ani.

 M. I.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
13 Comentarii
 1. Katy Florescu spune

  mai bine s-ar mai uita si la strazi cum arata mai rau ca cimitirele

 2. Niculina Artenie spune

  Speram sa dispară câini comunitari din cimitire. ..mai cu seama cel din Dărmănești.

 3. Constantin spune

  in loc sa faca locuri de munca pentru tineri si alte chesti se ocupa de cimitire doamne ce oameni sunt uni

  1. legio spune

   Da ce crezi ca tu nu vei ajunge intr-un cimitir?

 4. Costin spune

  Se poate inchiria groapa comuna pt. petreceri private heavy metal ?

 5. SERBAN MIHAELA spune

  DAR DE CE NU SUNT TOALETATI COPACII DIN CIMITIRUL ,,ETERNITATEA”? … SUNT INGROZITOR DE BATRANI….! ORICAND SE POT PRABUSI PESTE MORMINTE……!

  1. legio spune

   Nu avea grija ca nu le rupe picioarele la cei dn morminte.

 6. janel iosub spune

  stati linistiti fiinca dupa campania electorala va mananca buruienile si fa fura si mortii din groapa iar de auzit nu o sa mai auziti nimic! Veti vedea ca se va reveni la vechile obiceiuri!

  1. ghinet marius spune

   Dle. Janel Iosub , spre deosebire de Dvs. eu muncesc , fac si se vede.
   Actiunile si realizarile mele in calitate de administrator al unei firme private nu are legatura cu politicul .
   Comentariile Dvs. …… chiar nu exista pentru mine , la fel ca Dvs.
   Ghinet Marius
   Director Cimitir Eternitatea si Pietricica.

 7. ghinet marius spune

  Buna seara Dna. Stefan.
  Daca plagerea/sesizarea Dvs. a fost facuta dupa 1 feb. 2016 nu are cum sa nu fi ajuns la mine si am fi avut pana acum o discutie in acest sens.
  Lucrurile s-au schimbat de la 1 februarie.
  Pentru orice problema legata de cimitire va rog sa veniti la administratia cimitirului Eternitatea si va garantez ca ma ocup personal de fiecare sesizare.
  Multumesc.
  Ghinet Marius

 8. D.j. Max Dragos spune

  Cel din darmanesti..

  1. ghinet marius spune

   Buna seara Dle. Dj Max Dragos.
   Referitor la cimitirul Pietricica din Darmanesti in curand , daca ne permite vremea incepem lucrarile masive de intretine , reamenajare si amenajare cai acces in parcela noua – borduri , asfalt ,etc. , refacere porti acces , vopsitorie , etc…
   Toate actele sunt semnate , inclusiv ordinul de incepere a lucrarilor.
   Deasemenea , voi ” trage ” lumina si in acest cimitir , si in Eternitatea.
   Cosurile de gunoi au fost instalate ( mai urmeaza inca 20 de bucati ) , camerele video sunt montate si functionale , toaletele ecologice vin in 2-3 saptamani , nu stam….
   Nu le pot face pe toate in 1,5 luni.
   Rabdare si vom vedea si rezultatele finale.
   O seara placuta.
   Ghinet Marius.

 9. Viorica Stefan spune

  Ramane de vazut,sa nu fie numai electoral.Am avut probleme cu mormantul ,am facut plangere ,nu m-a bagat nimeni in seama…..de la firma care se ocupa cu cimitirul.Deci nu mai cred nimic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate