Schimbare de situație

0

Odată cu apariția pandemiei cu noul coronavirus, o nouă ordine economică mondială este în curs de dezvoltare, iar națiunile încep să se obișnuiască asta. Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a realizat din timp acest lucru și, prin urmare, a alterat politicile existente și a introdus mai multe inițiative muti-sectoriale pentru a continua viziunea unei economii înfloritoare pentru India.
Reafirmându-și credința, într-un discurs recent, el a spus: „Oricât de mare ar fi criza, India este determinată să o transforme într-o oportunitate.” El a făcut apoi apel la națiune cerându-i sprijinul pentru a face India „Aatma Nirbhar”, adică să devină autosuficientă. Primul-ministru Modi a anunțat, de asemenea, un pachet de scutiri în valoare de INR 20 trilioane (echivalentul a 10% din PIB-ul Indiei) care să conducă țara pe calea dezvoltării și creșterii economice și să creeze un lanț de aprovizionare local robust.
Planul Indiei de a ajunge la autosuficiență este menit să fie o abordare în două direcții. Primul pas va fi întreprinderea de măsuri provizorii, cum ar fi infuzia de lichiditate și transferurile directe de numerar către lucrătorii migranți și salariații zilnici. Al doilea pas vor fi reformele pe termen lung în sectoare importante pentru creștere, care le vor face competitive și atractive la nivel global.
Potrivit viziunii prim-ministrului, o Indie autonomă va sta pe cinci piloni: „economie”, care introduce saltul cuantic; „infrastructură” în ton cu noua Indie, un „sistem” bazat pe tehnologia secolului 21; „demografia vibrantă a Indiei” și „cererea”, care vor utiliza lanțul nostru de aprovizionare și cel de necesități la o capacitate maximă.

Prim-ministrul Modi rostind discursul inaugural la cea de-a 125-a sesiune anuală a Confederației Industriilor Indiene (CII) prin videoconferință, la New Delhi, pe 2 iunie.

Începând cu drepul
Viziunea Primului-ministru Modi a unei națiuni capabile, eficiente și independente, a fost realizată și introdusă rapid prin inițiativa Aatmanirbhar Bharat (India autosuficientă). Unele reforme imediate sunt acum luate în considerare în luarea deciziilor pentru consolidarea capacităților interne și îmbunătățirea calității producției.
Aatmanirbhar Bharat Abhiyan (ANBA) este axat pe construirea unor lanțuri valorice întregi care vor permite producătorilor locali să prospere și să reducă nevoia de importuri. Departamentul de Promovare a Industriei și a Comerțului Intern a identificat deja sectoare-cheie, urmate de măsuri de stimulare a competitivității, simplificare a procedurilor și încurajare a investițiilor directe.

Abordare holistică
ANBA a identificat sectorul MSME (întreprinderi micro, mici și mijlocii) ca fiind o zonă esențială pentru regenerare și competență economică, datorită contribuțiilor semnificative la PIB, rata exporturilor și ocupării forței de muncă
Pentru început, a fost definită mai clar intenția de a aduce împreună un grup mai mare de industrii la scară mică cu ajutorul reformelor care ar trebui să le ajute să se extindă și să se dezvolte si mai mult.
Peste 500 de milioane de entități vor fi împuternicite să repornească operațiunile și să se redreseze cu ajutorul reformelor pentru sectorul MSME. Printre acestea se numără introducerea de împrumuturi fără garanții (în total 3 000 de miliarde INR), împrumuturi subordonate pentru revigorarea întreprinderilor (200 miliarde INR) și o infuzie semnificativă de aproape 500 miliarde INR.

Prim-ministrul lansează virtual CHAMPIONS, o platformă tehnologică de consolidare a IMM-urilor, la New Delhi, pe 1 iunie.

Oportunități egale
Cu scopul de a stimula producția internă și de a extinde exporturile de calitate, MEIS (Exporturile din India) este gata să fie înlocuită cu sistemul de Remitere a Taxelor și Impozitelor pe Export (RDTEP), pentru a compensa ineficiențele de infrastructură și a costurile asociate exportului de mărfuri produse în India. De asemenea, Guvernul țintește să extindă aceste beneficii pentru entități capabile să genereze locuri de muncă. Sectorul exporturilor și producția internă vor beneficia, de asemenea, de reenzionarea propusă a costurilor asociate cu fabricarea. Impozitele reduse pentru exportul de mărfuri transfrontaliere, și instituirea de taxe antidumping pentru importuri vor oferi condiții de concurență echitabile producătorilor naționali. O reformă care vizează creșterea potențialului de producție la nivel local și facilitarea procesului de exporturilor, reducând în același timp dependența de produse străine.

Noua viziune
Segmentul de start-up al sectorului spațial indian a fost adăugat ca beneficiar direct pentru utilizarea facilităților și infrastructurii de prim rang a ISRO (Organizația de Cercetare Spațială din India), agenția spațială de stat a Indiei. Măsura a venit ca o completare la inițiativa ISRO privind „transferul de tehnologie”, care oferă tehnologie de ultimă oră entităților private și de stat pentru a îmbunătăți industria indiană.
Industria de apărare va beneficia, de asemenea, de eliberarea sectorului spațial. Când vine vorba de progrese inovatoare, înregistrate în tehnologia de ultimă oră, pandemia și noile reforme vor acționa ca un catalizator pentru dezvoltare. În plus, această măsură va fi, de asemenea, o oportunitate pentru DSRO (Organizația de Cercetare a Spațiului de Apărare), noua agenție spațială orientată spre apărarea Indiei, de a deveni o autoritate centrală în ceea ce privește extinderea start-upurilor spațiale.
Guvernul a elaborat, de asemenea, o nouă politică de privatizare a întreprinderilor din sectorul public (PSE) pentru a îmbunătăți parteneriatul public-privat.

O apărare stoică
Într-un punct culminant major, ANBA a fost extinsă, de asemenea, la sectorul apărării din India. Investițiile directe străine au fost majorate de la 49% la 74%. Acest lucru va permite producătorilor interni să utilizeze tehnologii care vor contribui la modernizare și restructurare, necesare în procesul de producție.
OFB (Ordinance Factory Board), o organizație veche de 200 de ani va fi supusă unui proces de corporatizare pentru o producție autonomă, îmbunătățirea eficienței și a răspunderii. În cadrul acestei restructurări, una sau mai multe corporații vor fi adăugate la cele 41 de fabrici care se încadrează în prezent în OFB.

Înapoi la elementele de bază
O atenție deosebită a fost acordată sectorului agricol, acesta având poziția de cel mai mare furnizor pentru traiul indienilor și contribuitor semnificativ la PIB-ul țării. Pentru început, sectorul a devenit egal cu celelalte industrii din India, iar Guvernul, în cadrul ANBA, a anunțat un flux de reforme de pionierat care vizează consolidarea fermierilor din India.
În viitor, vor exista obstacole minime care vor decurge din acordurile comerciale și cele de licență, permițând, astfel, fermierilor să realizeze cu ușurință afaceri care să transceadă liniile de stat.

Prin reforme și noi inițiative anunțate ca parte a ANBA, fermierii din întreaga țară se pot bucura de beneficii directe pentru munca lor grea, asigurându-și în același timp viitorul cu modernizarea prin intermediul tehnologiei


Milioane de fermieri vor beneficia în mod direct de capitalul de lucru suplimentar de 300 de miliarde INR oferit pentru stabilizarea producției în această perioadă dificilă. Cu o infuzie de capital de 100 miliarde INR, Mirco Food Enterprises va dispune de beneficii tehnologice în clustere (mango în UP, șofran în J &K, muguri de bambus în nord-est, ardei iute în Andhra Pradesh etc.) pentru a standardiza calitatea și producția în conformitate cu normele FASSAI. De asemenea, produsele vor fi apoi comercializate pentru a promova o creștere a cererii.Lista reformelor vizează, de asemenea, utilizarea excedentului de produse agricole de bază, cu amendamente la legea privind produsele esențiale, făcută pentru a asigura aprovizionarea adecvată în perioade deficitare. Aceste modificări vor crea un lanț furnizor/cerere și vor protejeza interesul agricultorilor indieni prin utilizarea excedentului și prin acordarea unei subvenții pentru transportul către piețele cu deficit.

Scheme precum Digital India au ajutat familiile din India rurală să primească beneficii guvernamentale în cadrul ANBA direct în conturile lor bancare.
PM Modi l-a citat foarte recent pe Swami Vivekananda și a îndemnat indienii să folosească produse autohtone și să promoveze produsele indiene pe piețele globale, ducând mai departe ideea sa, „Vocal pentru local”.
India trebuie să stimuleze simultan exporturile autohtone pentru a-și crea o nișă în cadrul noii ordini mondiale. Un efort care nu numai că va accelera călătoria noastră de a deveni o economie de 5 trilioane USD, dar va și asigura interesele Indiei în anii următori.

Efecte imediate
• Pentru a stimula producția internă, guvernul a impus o interdicție de import pe anvelope radiale și pneumatice utilizate la vehicule cu două și patru roți.
• Ofertele globale de până la 2 miliarde INR vor fi limitate pentru a stimula producția prin intermediul IMM-urilor.
• 20 miliarde INR prin intermediul Pradhan Mantri Matsya Sampada Yojana (PMMSY).
• Garib Kalyan Rojgar Yojana (PMGKRY), o schemă de 50 de miliarde INR pentru miile de lucrători migranți afectați din cauza crizei COVID-19.
• Restricții privind importul de bastoane de tămâie, produse din bambus și preparate odorifere.
• Interzicerea importului pentru anumite arme/platforme care urmează să fie menționate anual pentru a stimula indigenizarea și producția internă.
• Instituirea unei taxe antidumping asupra unor produse din oțel specifice pentru a asigura importuri ieftine nu perturbă producția internă.

VINAYAK SURYA SWAMI
Vinayak Surya Swami este un jurnalist din Delhi. El deține o diplomă în inginerie mecanică și a lucrat ca ucenic în domeniul construcției navale în cadrul Marinei Indiene. Un scriitor part-time încă din anii adolescenței, el a trecut la jurnalism pentru a se ocupa mai mult de interesele sale pentru scris și călătorie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate