Satul lui Moș Crăciun, un proiect unic. Nu e în Laponia, ci în apropiere de Piatra-Neamț! (FOTO/VIDEO)

1
FOTO: Satul lui Moș Crăciun

Vești bune! Din acest an, nu trebuie să mergem până în Laponia pentru a-l vizita pe Moş Crăciun. Darnicul bătrân s-a mutat în România, la Negrești, în județul Neamț. Pe 1 Decembrie 2021 s-a deschis Satul lui Moș Crăciun, un proiect unic în România.

Moșul a studiat bine geografia locului. „E aproape de orașul tinereții, Piatra-Neamț. La o aruncătură de băț e și istoricul Târgu Neamț, cu Cetatea Neamțului și Humuleștiul lui Ion Creangă. Mănăstirile Agapia, Văratec, Neamț, Horaița, Sihla, Horăicioara, Almaș, Bodești, Sihăstria și Secu se află în vecinătate. Și câte alte locuri minunate. Așa că, cei care vor veni să se întâlnească cu Moșul cel Bun la el acasă, îi pot fi oaspeți mai multe zile și pot face nenumărate excursii și drumeții. În plus, pot participa la diverse evenimente, pot vizita învecinatul Sat al Poveștilor, pot pleca cu suveniruri și cu amintiri deosebite.”, ne spun spiridușii Moșului.

Căsuța Spiridușilor, Poșta, Atelierul de Jucării, Casa lui Moș Crăciun, Atelierul de împachetat cadouri, spiriduși, magazinul de suveniruri sunt doar câteva din surprizele care îi așteaptă pe vizitatori pe acest tărâm magic. Spiridușii ne promit că vom pleca din Satul lui Moș Crăciun cu amintiri minunate care merită împărtășite rudelor și prietenilor despre această călătorie de vis. Sătucul se bucură deja de o mare popularitate și sute de vizitatori i-au trecut pragul.

Vizitarea parcului tematic se face ghidat de către spiridușii Moșului, în grupuri care nu pot depăși 20 de persoane pentru fiecare interval orar. Durata unui tur este de 30 de minute. Tot aici, copiii pot lăsa scrisorile pentru Moş într-un oficiu poştal personalizat.

”În slujba viitorilor vizitatori și a Moșului, 30 de ajutoare – actori de mimă și pantonimă, circari, educatori specializați în ateliere educative, personal de întreținere și protecție, dar și comercianți de sezon – vor face ca ”Satul lui Moș Crăciun” să devină unul din reperele distracției în zona Moldovei”, susține managerul originalului proiect de agrement, Ciprian Munteanu, care menționează că noul domiciliu al moșului nu a fost ales la întâmplare. ”Practic, este poziționat la confluența a zeci de repere pentru excursii și drumeții și, pe tot parcursul anului, va oferi o atmosferă de poveste”, spune reprezentantul proiectului anteprenorial, potrivit piatraneamtcity.ro. 

Program de funcționare:

Luni – Închis
Marți, Miercuri, Joi: 10.00 – 19.00 (pauză de masă 13.00 – 13.30)
Vineri, Sâmbătă, Duminică: 10.00 – 21.00 (pauză de masă 13.00 – 13.30)

Prețuri

Adult – 70 lei / Copil – 50 lei (copiii cu vârsta până în 2 ani au acces gratuit)
Grupurile organizate (30 copii/însoțitori) au reducere de 50% în zilele de Marți, Miercuri și Joi.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Toma spune

    Cam riscant financiar proiectul. Iar scorurile nu cred că au acoperire în ofertă. Frumoasă inițiativa, dar peste mână, părerea mea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate