Şase medalii, dintre care două de aur, la Olimpiada Internaţională de Matematică

0

Olimpicii români au cucerit şase medalii – două de aur, trei de argint şi una de bronz – la a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Mar del Plata (Argentina), în perioada 4-16 iulie 2012.

Multiplu medaliat la competiţiile regionale şi internaţionale de profil, Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, şi-a trecut încă o medalie de aur în palmares. A doua medalie de aur a fost cucerită de Radu Bumbăcea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, şi el laureat în numeroase rânduri la aceleaşi concursuri.

Medaliile de argint au intrat în posesia Ioanei Tamaş şi a colegilor săi Octav Drăgoi şi Ştefan Ivanovici, toţi absolvenţi în acest an ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz i-a revenit lui Ştefan Spătaru (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La ediţia din acest an au participat 548 de concurenţi din 100 de ţări. În ierarhia neoficială pe naţiuni, România a ocupat locul 1 în Europa şi locul 10 la nivel mondial.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate