Sărbătoare la Curtea Domnească: 158 de ani de la Unirea Principatelor Române

1

Marți, 24 ianuarie, începând cu ora 11:30, autoritățile județului și pietrenii veniți pe platoul Curții Domnești oficiază împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Astfel, primarul Dragoș Chitic, și prefectul județului Neamț Niculina Dobrilă (alături de alte oficialități cunoscute pe plan local) participă la acest moment important pentru  istoria țării.

Gazda evenimentului care marchează împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române este Primăria municipiului Piatra-Neamț, în colaborare cu Garnizoana Piatra Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

Primul discurs despre importanța zilei de 24 ianuarie pentru români i-a aparținut directorului Complexului Muzeal Județean Neamț, Iulian Ghercă.

Vom reveni cu detalii.

Despre semnificația acestei zile au mai vorbit primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic și prefectului județului Neamț, Niculina Dobrilă.
După discursuri, publicul prezent și oficialitățile  s-au prins într-o mare horă a Unirii.
Odată cu terminarea dansului, pe platoul Curții Domnești pietrenii au putut urmări spectacolul oferit de ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” al Centrului de Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Deci, de ziua Unirii Principatelor, am avut dansuri din Oas!Foarte tare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate