„Săptămâna sănătății emoționale” – Proiecte inedite realizate de copiii din Gârcina (FOTO)

0

Pandemia a exacerbat problemele psihologice şi abuzul în rândul copiilor, în contextul măsurilor de izolare impuse, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Telefonul Copilului, care a raportat că 52,8% dintre copiii care au apelat numărul gratuit 116111 au cerut consiliere psihologică, iar 46,8% au raportat abuz și violență în familie. În ceea ce privește profilul victimelor abuzului, 51,3% sunt fete şi 48,7% băieţi.

Pe teritoriul întregii țări, inclusiv în județul Neamț, profesorii au încercat să ajute cumva copiii, demarând astfel foarte multe proiecte educaționale pe parcursul unei săptămâni numite cu această ocazie „Săptămâna sănătății emoționale”.

În cadrul „Săptămânii sănătății emoționale”, prin intermediul diferitelor activități desfășurate, elevii clasei a III-a au învățat mai multe lucruri despre puterea cuvintelor. Mai întâi am discutat despre un fenomen, din păcate, din ce în ce mai des întâlnit în rândul copiilor, și anume bullying-ul.

După ce fiecare echipă a lucrat cu drag la personajul ei, le-am cerut să-l jignească, privindu-l în față: porecle, jigniri, lucruri neadevărate, nelăsând însă loc înjurăturilor și limbajului vulgar. Cu cât au spus mai multe jigniri, cu atât personajul a fost rupt mai tare, așa cum se întâmplă și cu sufletele celor agresați verbal/fizic. La sfârșitul activității, am concluzionat că, deși ne cerem iertare și încercăm să reparăm ceea ce am stricat, deși lucrurile par să revină la normal, în suflet rămân urme, care poate nu dispar niciodată (precum scotch-ul cu care au lipit toate bucățile rupte, când încercau să refacă personajele cum erau la început).

Apoi, au descoperit mai multe despre ei înșiși și propriile lor calități, dar și ale colegilor de clasă, dar mai ales despre cât de bine se simt atunci când sunt apreciați de către cei din jurul lor. Bravo, copii, pentru implicarea în aceste activități! (înv. Silvia Sava)”, transmite Primăria Gârcina.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate