„Sănătatea nemțenilor este cea mai importantă” – Consilierii USR nu sunt de acord cu proiectul propus de Consiliul Județean

0

Astăzi va avea loc ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț în cadrul căreia va fi dezbătut un proiect de hotărâre potrivit căruia se va contracta un împrumut cu valoare imensă pentru refacerea drumurilor din județul nostru.

Consilierii locali din partea USR-PLUS au transmis că se vor abține de la votul acestui proiect deoarece prioritatea pentru județul Neamț ar fi construcția unui spital modular asemănător secției ATI construite de Asociația Dăruiește Viață.

Mâine, 2 iunie 2021, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț, ședință în cadrul căreia va fi supus la vot un proiect de hotărâre pentru contractarea unui împrumut în valoare de 100.000.000 lei, proiect la care noi consilierii județeni USR PLUS ne vom abține!

Suma are ca destinație efectuarea de reparații pentru drumurile din județ. În urma vizitei efectuate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, considerăm că, în momentul de față, sănătatea nemțenilor este cea mai importantă și trebuie să reprezinte prioritatea numărul unu a Consiliului Județean Neamț.

În situația actuală, starea în care se află SJU Piatra-Neamț poate pune în pericol siguranța pacienților. Infrastructura și reparațiile pentru drumuri sunt un obiectiv foarte important de investiții pentru județul Neamț, însă criza în care ne aflăm ne obligă să prioritizăm sumele de bani investite.

Secția modulară de Terapie Intensivă a SJU Piatra-Neamț este realizată de o fundație privată, cu bani din donații. Pornind de la acest exemplu, din suma de bani propusă a fi contractată, 100.000.000 lei, am putea construi un spital modular cu 170 de paturi, care să acopere toate secțiile spitalului actual și care să respecte standardele sanitare în vigoare. Un astfel de spital modular ar reprezenta o măsură intermediară, care să deservească nevoile pacienților din județ până la construirea unui nou spital județean de urgență, care reprezintă o investiție pe termen mediu și lung.

Considerăm că este momentul ca grija pentru nemțeni și respectarea dreptului la sănătate să se concretizeze prin investiții ale Consiliului Județean Neamț în această direcție.”, a transmis Cretu Laurentiu, consilier local din partea USR-PLUS.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate